Forum gaat vanuit oppositie debat aanwakkeren

FLEVOLAND • Zo 2 juni 2019 | 9:50 • Zondag 2 juni 2019 | 9:50

Na het stuklopen van de coalitiebesprekingen met Forum voor Democratie, wil die partij vanuit de oppositie zorgen voor een levendiger discussie in Provinciale Staten. Dat zegt fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn in het programma Over Flevoland Gesproken.

Ransijn stelt dat hij nu het debat mist in de Statenzaal. Hij vindt ook dat er de afgelopen periode geen serieuze inhoudelijke gesprekken zijn gevoerd over een nieuwe coalitie, maar dat het meer een "afstreep-oefening" is geweest.

De Flevolandse Forum-aanvoerder spreekt tegen dat onervarenheid zijn partij parten heeft gespeeld bij de onderhandelingen. Hij erkent wel dat hij misschien te goed van vertrouwen is geweest door akkoord te gaan met twee informateurs van VVD en CDA. Ransijn: "Ik ben er vanuit gegaan dat mijn beoogde coalitiegenoten met alle goede intenties deze informateurs naar voren hebben geschoven".

Bekijk de uitzending met Gert-Jan Ransijn hier terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • Ben

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Waar gaat dit over?

  reageer
 • Flevoburger

    Ma 3 juni Maandag 3 juni

  De gevestigde politieke orde gaat zichzelf met dit spelletje van "uitsluiten" nog in een hele lastige positie brengen.
  De kracht van FvD lag 'm in het oppositie voeren en dat ze dat goed kunnen is de afgelopen verkiezingen keihard bewezen.

  Er staan de komende jaren veel "behoorlijk heftige " onderwerpen op de politieke agenda.
  Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de gesettelde politieke orde ( noch provinciaal, landelijk als in Brussel) zich ook maar enigszins iets gaan aantrekken van de kritiek vanuit de maatschappij.

  Dan kunnen over 2 jaar hele interessante 2e kamerverkiezingen worden......

  reageer
 • Flevolander

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  We hebben twee maanden naar een toneelstuk zitten kijken: de bestaande coalitie houdt de gelederen gesloten. GroenLinks mag symbolisch aanschuiven: de heren hebben lekker over hun eigen baantje zitten onderhandelen. Jan, Jan-Nico, die vreselijke Harold, Jop, Michiel en de nog onbekende GL-kandidaat, het zou toch leuk zijn als dat wel een vrouw was. We krijgen het gewoon weer vier jaar voorgeschoteld. Wat een triestigheid.

  reageer
 • Barbara

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Sympathieke, rustige, en beschaafde man. Dat is alvast 1 punt in zijn voordeel..
  Weet kennelijk in dit interview goed waarover hij spreekt en mee bezig is als het om het beantwoorden van de gestelde vragen gaat. Wat een publiek weer hier ter plekke. Wat een misgunners, alleen omdat ze van nature ontevreden zijn en geen spontaniteit kennen. Geen moed hebben om anderen eens een poosje aan te willen horen en het samenspel op te zoeken.Wie heeft er nu gestemd? En op wie?

  reageer
 • Joop

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Fijne reactie, Barbara.

 • Hannes;

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Inderdaad het gaat niet om de verantwoordelijkheid te nemen, het gaat om de ware logica en kennis te weerleggen!!
  En dat is goed verwoord, in Over Flevoland gesproken!

 • Henk

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  FvD past niet in het wind lobby clubje van het CDA en VVD

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Alie

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Wat een negatieve reactie. Hoe moeten zij verantwoordelijkheid nemen wanneer er onvoldoende partijen zijn die samen willen werken met Forum?

  Overigens wordt dat die lokale mensen weer opgedragen vanuit de landelijke partij (CU en pvda richting fvd en CDA richting PVV).

  reageer
 • Joop

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Erik, FvD, VVD, CDA, CU en PvdA hadden op heel veel punten al een compromis bereikt, ook over de windmolens. FvD wil dus wel degelijk water bij de wijn doen. Ook tot verbazing van VVD, CDA en CU trok de PvdA de stekker eruit met plotselinge onmogelijke eisen.

 • Erik

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Is niks negatiefs aan je verantwoordelijkheid niet nemen is een manier om net te doen alsof het niet aan jou ligt. Je kan niet dingen roepen die niet haalbaar zijn en dan verwachten dat er andere partijen met je mee doen, want het is gewoonweg niet haalbaar. Dus dan is roepen vanaf de zijlijn het hoogst haalbare je kan nou eenmaal nooit waarmaken met iets wat niet haalbaar is. Water bij de wijn doen ze niet dus dat betekend niet je verantwoordelijkheid nemen en toegeven aan je kiezers dat hetgeen wat ze roepen gewoonweg niet kan. Ik kan ook wel roepen dat ik iets heb uitgevonden om met lichtsnelheid te kunnen reizen maar als dit een leugen is zal ik er zo lang mogelijk over doen om dit te moeten bewijzen. In de tussentijd krijg je van de dommere bevolking de aandacht voor iets wat feitelijk niet is onderbouwd.

 • Job

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  ...ofwel, chaos veroorzaken die nergens toe leidt.

  reageer
 • Jos

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Ze lijken wel de reageerders van deze media. Altijd maar roep toeteren maar zelf geen actie nemen.

  reageer
 • Peter

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Debatteren is goed. Wanneer het alleen schreeuwen vanaf de zijlijn is en geen oplossingen aandragen, dan kun je als FVD beter terug trekken.

  reageer
 • Havenees

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Lekker makkelijk: geen consessies doen aan een niet bestaand programma en daarna lekker vier jaar gaan lopen roeptoeteren vanaf de zijlijn.

  reageer
 • Jur

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Jos
  Jij dus ook.

 • Niek Beenen

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Dat is niet makkelijk. Je wil volwaardig meedoen aan het bijdragen van standpunten. Alleen met het huidige systeem van dualisme zit je met coalitie - oppositie.
  Helaas vinden de huidige partijen die gedeputeerden hebben dat een coalitie een dichtgetimmerd iets is waardoor oppositie eigenlijk voornamelijk “tegenoffers” kan brengen vanuit een minderheid.

  En dan zeggen veel mensen alleen: “Zie je! Deze partij is tegen alles! En ze krijgen niets voor elkaar.”

  Dat komt omdat het systeem zo is ingericht.

  En daarom stem in Forum voor Democratie. Ik raad u aan het standpunt van democratische vernieuwing eens te lezen.

  Open coalities. Gedeputeerden worden vanuit buiten de partijen aangetrokken.Er worden door hen thema’s vastgesteld en per thema zoek je een coalitie.
  Zo lever je ook niet een half verkiezingsprogramma in aan een coalitie onderhandeling.
  Zo creëer je een legitiemere democratie naar mijn mening.

 • Jos

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Dat doe jij nu ook.

 • Volger

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Wordt zeker net zoals het ongenuanceerd geschreeuw van de PVV. Mooie oppositie met die standpunten uit Den Haag en onervaren statenleden.

  reageer
 • pieter de oude

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Goed vertrouwen in CDA en VVD,!! dan ben je niet alleen
  te goed van vertrouwen, maar ook vreselijk naief,
  maar die ervaring ontbreekt jullie nog.

  reageer
 • Erik

    Zo 2 juni Zondag 2 juni

  Gewoon je verantwoordelijkheid niet durven nemen. Dit vooral omdat ze alle beloofde populistenpraat niet waar kunnen maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert