Forum gaat vanuit oppositie debat aanwakkeren

FLEVOLAND • Zo 2 juni 2019 | 9:50 • Zondag 2 juni 2019 | 9:50

Na het stuklopen van de coalitiebesprekingen met Forum voor Democratie, wil die partij vanuit de oppositie zorgen voor een levendiger discussie in Provinciale Staten. Dat zegt fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn in het programma Over Flevoland Gesproken.

Ransijn stelt dat hij nu het debat mist in de Statenzaal. Hij vindt ook dat er de afgelopen periode geen serieuze inhoudelijke gesprekken zijn gevoerd over een nieuwe coalitie, maar dat het meer een "afstreep-oefening" is geweest.

De Flevolandse Forum-aanvoerder spreekt tegen dat onervarenheid zijn partij parten heeft gespeeld bij de onderhandelingen. Hij erkent wel dat hij misschien te goed van vertrouwen is geweest door akkoord te gaan met twee informateurs van VVD en CDA. Ransijn: "Ik ben er vanuit gegaan dat mijn beoogde coalitiegenoten met alle goede intenties deze informateurs naar voren hebben geschoven".

Bekijk de uitzending met Gert-Jan Ransijn hier terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel