Forum: collegeonderhandelingen waren schijnvertoning

FLEVOLAND • Wo 29 mei 2019 | 22:58 • Woensdag 29 mei 2019 | 22:58

De poging om een coalitie te vormen in Flevoland was een schijnvertoning. Dat zegt Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie naar aanleiding van het debat dat er woensdagavond in het provinciehuis werd gevoerd.

Forum staat sinds deze week aan de zijlijn bij de vorming van een nieuw dagelijks bestuur. De informateurs gaan namelijk verder praten met VVD, CDA, CU, PvdA, D66 en GroenLinks. En dat terwijl er juist werd aangestuurd op een coalitie waarin ook Forum voor Democratie vertegenwoordigd was.

Volgens fractievoorzitter Ransijn zijn politieke partijen tijdens het informatieproces niet open en eerlijk geweest over hun bedoelingen en is er via achterkamertjes toch afgestevend op de bestaande coalitie, aangevuld met GroenLinks.

Die nieuwe beoogde coalitie gaat nu met de informateurs in gesprek om te kijken of ze inderdaad gezamenlijk een college van Gedeputeerde Staten kunnen vormen. Mocht dat niet lukken, dan komen ook andere partijen weer in beeld voor een college. Forum voor Democratie staat daar nog steeds voor open, aldus Ransijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel