Gevangene neemt medewerker PI Lelystad in wurggreep

LELYSTAD • Ma 3 juni 2019 | 16:55 • Maandag 3 juni 2019 | 16:55

Een gevangene in de PI Lelystad heeft zondag een medewerker in een wurggreep gehouden. Dat heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen maandag bekendgemaakt.

Aanleiding was het afpakken van een mobiele telefoon die de gevangene in zijn cel had. De gevangene viel de medewerker aan en heeft die enige tijd in een wurggreep gehouden. De gevangene is eerst in de isoleercel gezet en is later aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau.

Het slachtoffer is nagekeken door een arts en maakt het redelijk. De PI Lelystad heeft maandag een personeelsbijeenkomst gehouden en biedt nazorg aan de betrokken medewerker en collega's.

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming schrijft op Twitter dat hij geschokt is door het incident. "Dit is volstrekt onacceptabel: van onze mensen blijf je af!"

Twee weken geleden raakte een gevangenbewaarder gewond nadat deze was aangevallen door een gedetineerde in de gevangenis in Zaanstad. De medewerker viel van de trap en werd naar het ziekenhuis gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel