Appartementen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

ALMERE • Di 4 juni 2019 | 11:48 • Dinsdag 4 juni 2019 | 11:48

Een nieuwe appartementencomplex voor mensen met niet aangeboren hersenletsel is dinsdagmiddag geopend in Almere. Het gebouw werd voorheen gebruikt door een school en staat in de Literatuurwijk.

Het is de vijfde locatie van de organisatie InteraktContour. In de woningen kunnen cliënten zelfstandig wonen. Wel is het 24 uur per dag mogelijk om ondersteuning te krijgen. "Hierdoor behouden zij zelf de regie over hun leven", zegt een woordvoerder. Het gaat om hersenletsel dat bijvoorbeeld is ontstaan door een operatie, een beroerte of een ongeluk.

In totaal kunnen twaalf bewoners hun intrek nemen in het nieuwe wooncomplex. Ze delen een woonkamer en tuin. De appartementen zijn volgens InteraktContour ruim en betaalbaar.

In Flevoland kampen naar schatting 12.000 mensen met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Hierdoor kunnen ze last hebben van vermoeidheid, geheugenproblemen en moeite hebben met plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel