Corendon stelt ultimatum over besluit opening vliegveld

LELYSTAD • Di 4 juni 2019 | 12:57 • Dinsdag 4 juni 2019 | 12:57

Als het besluit over de opening van Lelystad Airport na augustus valt, zal Corendon daar volgend jaar niet vanaf vliegen. Dat zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu in een interview in NPO Radio 1 programma 1 op 1.

Maandag werd bekend dat hij zijn reisorganisatie heeft verkocht aan investeerder Triton, maar Uslu is nog verantwoordelijk voor de planning van volgend jaar.

"Na augustus is mijn hele planning voor 2020 klaar en dan kan ik niet weer Lelystad in de planning zetten. Als het besluit na augustus of ergens in november, december gebeurt dan hebben 100.000 passagiers al geboekt op andere bestemmingen. Ik kan moeilijk tegen mensen zeggen die vanaf Amsterdam vertrekken: u vertrekt nu vanuit Lelystad. Dat gaat niet. Ik kan dat niet maken tegenover mijn klanten,' aldus Uslu.

Er is veel verzet tegen de uitbreiding van Lelystad Airport uit vrees voor geluidsoverlast. De nieuwe luchthaven moet volgend jaar open gaan. De opening is al twee keer uitgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel