Corendon stelt ultimatum over besluit opening vliegveld

LELYSTAD • Di 4 juni 2019 | 12:57 • Dinsdag 4 juni 2019 | 12:57

Als het besluit over de opening van Lelystad Airport na augustus valt, zal Corendon daar volgend jaar niet vanaf vliegen. Dat zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu in een interview in NPO Radio 1 programma 1 op 1.

Maandag werd bekend dat hij zijn reisorganisatie heeft verkocht aan investeerder Triton, maar Uslu is nog verantwoordelijk voor de planning van volgend jaar.

"Na augustus is mijn hele planning voor 2020 klaar en dan kan ik niet weer Lelystad in de planning zetten. Als het besluit na augustus of ergens in november, december gebeurt dan hebben 100.000 passagiers al geboekt op andere bestemmingen. Ik kan moeilijk tegen mensen zeggen die vanaf Amsterdam vertrekken: u vertrekt nu vanuit Lelystad. Dat gaat niet. Ik kan dat niet maken tegenover mijn klanten,' aldus Uslu.

Er is veel verzet tegen de uitbreiding van Lelystad Airport uit vrees voor geluidsoverlast. De nieuwe luchthaven moet volgend jaar open gaan. De opening is al twee keer uitgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (19)

 • Klaas

    Vr 7 juni Vrijdag 7 juni

  Hoeft ook niet, zij gaan de dienst hier niet uit maken. Als het aan mij ligt gaat het hele gebeuren niet door of ze moeten ook maar op stroom gaan vliegen. Wij moeten die fijnstof van die motoren in ademen. Dus pak je spullen en vertrek euh verrek doei doei vliegveld. Was een leuke bezigheid voor de mensen die er hun tijd ingestoken hebben. Nu weer verder met de orde van de dag, weg met de motoren op benzine en diesel toch, daar waren jullie toch mee bezig? Stapje voor stapje.

  reageer
 • McGowan

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Ach Transavia zwz wel, wie weet easyJet en Ryanair Wizzair.en wie weet wat nog meer Laat Corendon maar weg blijven..mis Corendon toch niet.

  reageer
 • Almeerder

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Ach die geld wolf heeft de boel al verkocht.

  reageer
 • Db

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Och, Corendon vertelde ons in Turkije ook 2 dagen voor vertrek dan we vanaf een ander vliegveld vlogen. Dat was 3,5 uur rijden. A'dam-Lelystad is maar een uurtje. Er zal wel een ander belang achter zitten.

  reageer
 • albert

    Do 13 juni Donderdag 13 juni

  Dat krijg je als je supergoedkoop wil vliegen.
  Wel eens aan de KLM gedacht

 • Rinus Rooyakkers

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Deze regio heeft economische ontwikkeling hard nodig. De luchthaven kan een geweldige katalysator zijn. Na opening zullen de meeste tegenstanders van nu merken dat het allemaal erg meevalt met het geluid.

  reageer
 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Onder welke steen heeft u nu weer gelegen? Flevoland groeit al kool. Cijfers vd. werkloosheid dalen het hardst.. Het geld klotst in Den Haag tegen de plinten, honderden miljoenen voor de Zorg, het leger etc. De belevingsvlucht met een half leeg toestel heeft overduidelijk aangetoond dat de gierende herrie aanzienlijk meer was dan verwacht en berekend. ZONDER de meest lawaai veroorzaken de start of landing! Alleen daarom: voor een stille, groene en gezonde toekomst in Flevoland ( e.o)

 • laat alle reacties zien
 • Job

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  EB, veel zware beschuldigingen die je niet onderbouwt. Besluitvorming door de Tweede Kamer is m.i.
  heel democratisch. De wettelijk voorgeschreven rekenmodellen volgen ook. De wettelijke normen zijn immers op dezelfde rekenmodellen gebaseerd. Dat een minderheid in Oost-Nederland zijn zin niet krijgt, heeft niets met een gebrek aan democratie te maken. De berekening van de werkgelegenheid door de actiegroepen is pas echt valse berichtgeving en misinformatie. Daar de overheid dan van beschuldigen, is mesjogge.

  reageer
 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Job, het begrip Schiphollen is je niet bekend? Deze democratisch gekozen regering heeft berekeningen gebruikt die vorig jaar op 30 mei aantoonbaar niet kloppen. Daarnaast heb je het verhaal vd burgemeesters op deze site kunnen lezen. Lelystad/ Flevoland kan zeker de borst nat maken mocht de opening van dít geluids en milieu overlast veroorzakende vliegveld door gaan.

 • Johan2

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Meting in Wezep mislukt trein maakt teveel lawaai open dat vliegveld!!!

  reageer
 • Job

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Corendon, welkom in Lelystad!

  reageer
 • Marrthy

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Corendon, wat een hoop praatjes en doordrammerij! Bedankt voor dít prachtige voorbeeld!

 • Simon

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Liever vandaag geopend dan morgen en ja woon in Lelystad en denk aan de vele voordelen zoals werkgelegenheid. Verheug me er al op om van uit mijn stoel straks uit te kunnen stappen in Málaga en tapas te eten. Mjammieee

  reageer
 • Marrthy

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Tapas eten kun je in diverse restaurant in Lelystad. Scheelt een boel herrie, milieuvervuiling. Goed voor de eigen economie!

 • Checker

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Kunnen wij tegenwoordig ooit nog iets voor elkaar krijgen zonder dat er weer een aantal mensen tegen zijn. Laten we het probeer democratisch oplossen. Zeer waarschijnlijk zijn er een handje vol mensen tegen, de mensen die het niets uitmaakt hoor je niet of nauwelijks. Dus waarom luisteren naar een handje vol klagers. Het besluit er gewoon doordrukken. Denk aan de economie, werkgelegenheid en de positie van Nederland in de wereld.

  reageer
 • Fred

    Wo 5 juni Woensdag 5 juni

  Mooi die wetenschap! Toch.... de laatste Europese verkiezingen tonen aan dat enquêtes en peilingen niet kloppen. Een bepaalde reclame campagne werkte onverwachts tegen en een kandidaat scoorde veel beter dan de voorspelde uitslagen en meningen.

 • Tjeenk

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Nee Clair, het blijft niet zo. Het onderzoek is gehouden onder een representatieve steekproef, verspreid over de regio, en dus zijn de uitspraken in het onderzoek betrouwbaar. 10x zoveel, 1000x zoveel mensen ondervragen of iedereen leidt niet tot andere cijfers. Bovendien zijn er nog allerlei andere onderzoeken met precies dezelfde uitkomsten. De ruime meerderheid van de Nederlanders is niet tegen het vliegverkeer. Mensen zijn vooral in de weerstand tegen routes boven hun eigen huis, en zelfs dan valt de hoeveelheid tegenstanders nog mee.

 • Clair

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Volgens Tjeenk kloppen de onderzoekscijfers wel, maar het blijft gewoon zo statistiek of niet, 1200 mensen per provincie klopt niet. Waarschijnlijk is het vooral gevraagd waar het minst of niet laag gevlogen gaat worden. En ik blijf erbij, als het aan iedereen gevraagd was er een hele andere uitkomst was geweest. En verder nog een goede middag.

 • EB

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  De besluitvorming is verre van democratisch geweest, rapporten zijn - heel toevallig- van tafel gevallen, burgers zijn verkeerd voorgelicht, verouderde geluidsmodellen zijn gebruiker die - hoe wonderlijk- veel minder geluidsoverlast laten zien dan de nieuwe (die minder laten zien dan gemeten), het ia allang helder dat alleen autonome groei kan (ipv de overloop van Schiphol), het MER is in stukken geknipt om het beetje bij beetje door de strot te duwen (waarvan de EU nu zegt dat dat niet kan) en het blijkt uit contra-expertise dat die 2500 banen voor de bevolking dikke onzin is: max 60. En voor dat alles moeten 750000 mensen herrie gaan ondervinden. U mag dat een minderheid noemen, maar uit een enquete blijkt dat alleen al in Overijssel en Gelderland meer dan 2x zoveel mensen tegen de routes zijn dan dat heel Flevoland inwoners heeft. U bent - net als Oost-Nederland- ronduit bedrogen

 • Tjeenk

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Clair, neem eens een les statistiek voor je onzin uitkraamt.

 • Fred

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  De miljarden vliegen NL uit! Dus op vakantie in eigen land. Zeker goed voor de werkgelegenheid, extra geld voor de economie. Veel minder geluidsoverlast en milieu vervuiling. Prima plan.

 • Clair

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Een handje vol ik denk het niet. Die drie provincies die in een enquête is gevraagd klopt niet. Dat waren maat 1200 mensen per provincie, nee dat is geloofwaardig, maar niet heus. Als ze het goed gedaan hadden, dan hadden ze ALLE inwoners van die drie provincies moeten vragen, dan was het denk ik een hele andere uitslag geweest.

 • Rinus Rooyakkers

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Kan best zijn dat hij door Triton wordt overruled mocht het openingbesluit wel later vallen en Corendon wil graag vanaf Lelystad vliegen

  reageer
 • Freek

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Lelystad wil frisse lucht!

 • Cassandra

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Waarom zou Triton niet willen vliegen van een vliegveld dat landingsrechten heft die de helft van Schiphol zijn? Is gewoon een planningsprobleem: deze zomer worden de pakketreizen samengesteld die vanaf 1 april 2020 verkocht worden. Daarom had de minister ook beloofd voor de zomervakantie dit jaar duidelijkheid te geven, en later zei ze zelfs dat ze dat in mei zou doen. Die belofte heeft ze gebroken al verwijzend naar het uitstel van de beoordeling door de EU. Terecht dat Corendon nu duidelijk maakt dat er voor hen maar weinig rek in de planning zit.

 • Pieter

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Komt goed en we gaan open. En ja, ik woon in Lelystad.

  reageer
 • Flevolander.

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Helemaal eens. Hoe eerder hoe beter!

 • Jan Wouter

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Van mij mag het dicht blijven. Ik woon in Dronten, waar de vliegtuigen, in tegenstelling tot Lelystad, wel over komen.

 • Franka

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Marc, ik geloof er geen snars van dat je in Lelystad woont.

 • Gerry

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Genoeg overlast van de out Let. Dit vliegveld levert net zo weinig op. Dicht laten.

 • Francis

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Ik hoop dat Lelystad Airport snel open gaat en.... Ik woon in Dronten

 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  We blijven dicht! Ik woon ook in Lelystad

 • Wiebe

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Stop met dit vliegveld.

  reageer
 • pieter de oude

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Mee eens, maak van Oostelijk Flevoland een grote
  natuurbegraafplaats, dat geeft teminste echte rust.
  Zelfs het weg verkeer en schoolpleinen bezorgen
  mij stress.

 • Henk

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Corendon??? Dat is toch dat maatschappijtje dat bet is overgenomen door sun web? Hahha die hebben niks te eisen, eerst zelf maar zien te overleven.

  reageer
 • Cedric

    Wo 5 juni Woensdag 5 juni

  Bedrijven wachten graag vele jaren om winst te maken, Job!( NOT)

 • Job

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Cedric, duh, ieder slim bedrijf wacht op het go van de minister. Reken maar dat iedereen in de startblokken staat te wachten.

 • peter van den bemt

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Corendon eist helemaal niets. Dat doet de kop van het artikel wel vermoeden. Maar Corendon zegt alleen dat, als de opening van LA na augustus valt, zij in 2020 niet op Lelystad Airport KUNNEN vliegen. Omdat het dan allemaal al anders geregeld is.

 • Cedric

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Net als al die hotels die al jaren geleden zouden beginnen met bouwen: gelukkig oorverdovende stilte

 • Mariska

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Corendon en Sunweb zijn beide overgenomen door Triton.

 • k

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  gelijk heeft hij,dus gewoon dat hele vliegveld afblazen,duidelijkheid en rust voor iedereen,zou anders toch op een fiasco uitlopen, zonde van het geld wat nu is geïnvesteerd, maar beter dan dat er nog meer onnodig geld in wordt gepompt.

  reageer
 • Joop

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Ik denk niet dat een vliegtuigmatschapij het uit maakt wat betreft vliegveld Lelystad het maakt geen enkele indruk dat maken de bevolking die er om heen wonen wel uit die zitten met de overlast er van waar we niet om gevraagd hebben.

  reageer
 • Wakker

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Van uitstel komt afstel

  reageer
 • k

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  beter👍👍👍

 • Cindy

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Zeg nooit NOOIT!

 • K

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Pis nooit tegen de wind in.

 • Giselda

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Lekker wonen in Lelystad. Aan de ene kant in de file wegens Batavia outlet, aan de andere kant in de file wegens vliegveld.

  reageer
 • Joop Lelystedeling

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Henk, spreek voor jezelf, man!

 • Cindy

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Karel, u bedoelt de A6 die al jaren geleden verbreed zou worden? Kijk straks vanaf 15:30 eens. Laat staan als de vrachtwagens van de kleding boer en de auto's van de pretvluchties erbij komen.

 • Henk

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  En het mooiste.......jij woont er niet!!!! Wat een geluk voor ons.

 • Karel

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  En naar noord en zuid vrij baan op de snelweg

 • Jack

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Gelijk heeft ie. De minister moet haar belofte nakomen, en duidelijkheid geven. Het nieuws is verder dus dat Corendon wel degelijk naar Lelystad Airport wil komen.

  reageer
 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  T. vertel geen onzin! Vlieghoogtes en grote delen vd route staan daar niet in.

 • Tjeenk

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Marc, je loopt achter. Die routes zijn al bijgesteld door de minister.

 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  K, Hoog tijd om je te verdiepen in de laag vlieg routes.(+gierende motoren die draaien om 80%)

 • K

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Marc... enig idee waar Lelystad ligt? Niet in Friesland of Groningen of noord Holland of Overijssel of Gelderland in elk geval.
  En in al die provincies samen wonen geen ‘miljoenen’ zuurpruimen. Doorgaans is dat maar een heel klein percentage.

 • Marc

    Di 4 juni Dinsdag 4 juni

  Hij is dan wel de enige! Dat deze meneer dan wat problemen krijgt met zijn planning is niets vergeleken de gigantische geluidsoverlast en milieuvervuiling voor miljoenen mensen in Friesland, Groningen, Noord Holland, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert