Overvallen fietsenwinkel door verschillende daders gepleegd

ALMERE • Di 4 juni 2019 | 20:44 • Dinsdag 4 juni 2019 | 20:44

Bij de twee overvallen op een fietsenwinkel aan de Händelstraat in de Almeerse Muziekwijk is sprake van verschillende daders. De politie is nog op zoek naar drie van de vier verdachten. Van één van de overvallers is de identiteit bij de politie bekend. De politie hoopt hem snel te kunnen aanhouden. Zo bleek dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

Beide overvallen lijken volgens de politie niets met elkaar te maken te hebben; er zijn geen aanwijzingen dat de daders elkaar kennen. In Opsporing Verzocht waren camerabeelden van de daders te zien. Een uur na het uitzenden van die beelden waren bij de politie al vijf tips binnengekomen.

Ernstig gewond
De Bike Corner werd twee keer in korte tijd overvallen. Bij de eerste overval op 9 maart raakte de eigenaar ernstig gewond. Twee mannen met bivakmutsen op renden de winkel binnen en bedreigden de fietsenmaker, zijn vrouw en twee klanten met messen. De slachtoffers gaven de inhoud van de kassa en een mobiele telefoon af. Vervolgens escaleerde de zaak. Toen de eigenaar met een brommerstuur een tik uitdeelde om de mannen weg te jagen, werd hij zo'n 10 cm diep gestoken. Zowel voor als na de overval zijn in de omgeving van de Händelstraat twee mannen gefilmd die de politie als de verdachten ziet. Zij ogen vrij jong en hadden een witte damesfiets bij zich.

Ruim een maand later op 15 april hebben opnieuw twee overvallers het op de zaak voorzien. Ook deze overvallers dragen bivakmutsen en één heeft een mes bij zich. De eigenaar schreeuwt dat de mannen moeten wegwezen waarop ze vertrekken. Ook van deze overvallers zijn beelden vastgelegd, verderop in de Händelstraat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel