Inzamelactie voor beschadigd historisch vliegtuig

EMMELOORD • Za 8 juni 2019 | 10:40 • Zaterdag 8 juni 2019 | 10:40

Emmeloorder Marc van Hulzen is een inzamelingsactie begonnen voor de reparatie van zijn historische vliegtuig Stinson L5. Tijdens de storm van 5 juni is het toestel zwaar beschadigd geraakt. Van Hulzen hoopt op 51.000 euro aan donaties.

De loods op Hoogeveen Airport waar het vliegtuig gestald stond, werd door de storm zwaar getroffen. Hierbij raakte de Stinson L5 beschadigd. Doordat de hangardeuren naar binnen waren gewaaid en op het toestel waren gevallen, ging de propeller kapot en ontstonden er diepe deuken in onder meer de motorkap. Een ander vliegtuig dat in de loods stond, een Aeronca, werd total loss verklaard.

Volgens Van Hulzen dekt de verzekering geen stormschade. Mocht er meer geld worden ingezameld dan de benodigde 51.000 euro, dan schenkt hij dit aan de stichting Hoogvliegers.

Van Hulzen zou met de Stinson L5 meevliegen met een herdenkingsvlucht voor D-Day in Frankrijk, maar door de schade kon hij niet vliegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel