Brandweer in actie door stormschade

FLEVOLAND • Za 8 juni 2019 | 12:21 • Zaterdag 8 juni 2019 | 12:21

De brandweer Flevoland is zaterdag op verschillende plekken in de provincie in actie gekomen vanwege stormschade. De overlast door de harde wind lijkt verder mee te vallen. De brandweer rukte vooral uit om takken op te ruimen. Op een enkele plek viel een boom om. Dat zegt woordvoerder Andrea van der Woude.

Bij de ingang van voetbalvereniging Flevo Boys in Emmeloord verwijderde de brandweer met een hoogwerker een tak uit een boom die dreigde af te scheuren. De plek rond de fietsenstalling is even afgezet geweest met linten.

Nadat de tak was verwijderd, is de brandweer in de omgeving rond de Espelerlaan bezig geweest met het opruimen van takken. Later op de dag is bij supermarkt Coop Greidanus Wittesteijn ook de hoogwerker ingezet om een afgeknapte tak te verwijderen.

Bij het Nulderpad in Zeewolde en de Dronterweg in Dronten kwamen brandweerlieden in actie voor omgevallen bomen. Op beide plekken lag een boom over de weg.

In een speeltuin in de Erven in Emmeloord viel ook een boom om. Daarvoor hoefde de brandweer niet in actie te komen. De boom viel volgens een buurtbewoner rakelings langs het speelhuisje. Op het moment dat de boom omviel was er niemand in de speeltuin aanwezig.

De brandweer is op diverse plekken in Almere actief geweest met het verwijderen van takken. Zo dreigde een tak in het Ebenezer Howardpark op een geparkeerde auto te vallen. Bij de Kruidenweg en de Overgouw zijn takken van de weg gehaald.

Op bedrijventerrein Stichtsekant is de brandweer bij een bedrijfshal in actie gekomen. Daar dreigde een gevaarlijke situatie met een steiger te ontstaan.

Bruggen tijdelijk dicht voor scheepvaart
Vanwege de harde wind heeft de provincie zaterdagochtend geen enkele brug in Flevoland meer bediend. Dit duurde tot ongeveer 13:00 uur, toen konden de bruggen weer open voor de scheepvaart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel