Eerste editie New Grounds Festival op Utopia

ALMERE • Za 8 juni 2019 | 21:50 • Zaterdag 8 juni 2019 | 21:50

Zaterdag vond de eerste editie van het New Grounds Festival plaats. Het festival werd gehouden op het eiland Utopia op het toekomstige Floriadeterrein in Almere.

Het is één van de 25 evenementen die door de Urban Greeners worden georganiseerd. Deze groep jonge ondernemers hoopt hiermee het GROW Festival te doen vergeten en een groter en diverser publiek te trekken.

Op het festival traden onder ander Bizzey en Kriss Kross Amsterdam op en werd er een combinatie tussen hiphopmuziek en natuur gemaakt. Zo was er onder andere een algenbar, waarbij een bezoeker een algenkolonie voedt door te blazen en hier weer een 'algenshotje' voor terug krijgt.

Het festival kwam eerder in het nieuws nadat de Partij voor de Dieren bang was voor geluidsoverlast en voor een verstoring van het broedseizoen van vogels. Hier is door een ecoloog van de gemeente naar gekeken en er bleek geen sprake van te zijn.

Het plan is om het New Grounds Festival ieder jaar te houden en volgens Boj van de Berg van de Urban Greeners is dit een goed idee. "Ik denk dat wanneer je goed naar Almere kijkt, je ziet dat de hiphopscene hier heel erg leeft. Wij combineren dit ook nog met de Groene Stad Almere op een prachtige plek. Door die twee dingen te samen te laten gaan denk ik dat je hier het ultieme Almere meemaakt".

Zo'n 2500 mensen brachten een bezoekje aan het New Grounds Festival.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel