Zorgen om 'luidruchtig muziekfestival met vunzige deuntjes'

ALMERE • Di 23 april 2019 | 22:28 • Dinsdag 23 april 2019 | 22:28

Fracties in de Almeerse gemeenteraad hebben vragen gesteld over het nieuwe evenement New Grounds dat in juni gehouden wordt op het eilandje Utopia in het Weerwater. De Partij voor de Dieren is bang voor geluidsoverlast en een verstoring van het broedseizoen. Fractie Buyatui wil weten of het college van burgemeester en wethouders wel op de hoogte was van de nieuwe opzet van het oude GROW-festival.

Vorige week werd duidelijk dat de organisatoren in plaats van het eendaagse GROW-festival dit jaar 25 kleinschalige evenementen willen organiseren. Op zaterdag 8 juni staat het New Grounds Festival op Utopia op het programma. Een slecht idee, vindt Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren. "Het is dan het broedseizoen van vogels en dan gaat er een festival gehouden worden. Je kan je afvragen of dat in het verleden al een goed idee was, maar met drie podia en heel veel muziek gaat dit de vogels en andere dieren niet ten goede komen." De partij wil onder meer weten hoe het zit met de geluidsnormen en of het college van b en w bereid is om eventueel de vergunning in te trekken.

Hassan Buyatui, die een eenmansfractie in de raad vormt, wil weten waarom het college de raad niet heeft geïnformeerd over de koerswijziging. Ook vraagt hij zich af of het evenement nog wel in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie, nu de opzet is veranderd.

Vunzige Deuntjes
In een tweet verwijst de Partij voor de Dieren naar vunzige deuntjes. Luijendijk: "Dat was een grapje. We vinden hardcore geen vunzige deuntjes, maar zo heet de organisatie achter dit festival."

Het bedrijf Vunzige Deuntjes organiseert het festival samen met De Reünie. Ze waren dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel