Zorgen om 'luidruchtig muziekfestival met vunzige deuntjes'

ALMERE • Di 23 april 2019 | 22:28 • Dinsdag 23 april 2019 | 22:28

Fracties in de Almeerse gemeenteraad hebben vragen gesteld over het nieuwe evenement New Grounds dat in juni gehouden wordt op het eilandje Utopia in het Weerwater. De Partij voor de Dieren is bang voor geluidsoverlast en een verstoring van het broedseizoen. Fractie Buyatui wil weten of het college van burgemeester en wethouders wel op de hoogte was van de nieuwe opzet van het oude GROW-festival.

Vorige week werd duidelijk dat de organisatoren in plaats van het eendaagse GROW-festival dit jaar 25 kleinschalige evenementen willen organiseren. Op zaterdag 8 juni staat het New Grounds Festival op Utopia op het programma. Een slecht idee, vindt Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren. "Het is dan het broedseizoen van vogels en dan gaat er een festival gehouden worden. Je kan je afvragen of dat in het verleden al een goed idee was, maar met drie podia en heel veel muziek gaat dit de vogels en andere dieren niet ten goede komen." De partij wil onder meer weten hoe het zit met de geluidsnormen en of het college van b en w bereid is om eventueel de vergunning in te trekken.

Hassan Buyatui, die een eenmansfractie in de raad vormt, wil weten waarom het college de raad niet heeft geïnformeerd over de koerswijziging. Ook vraagt hij zich af of het evenement nog wel in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie, nu de opzet is veranderd.

Vunzige Deuntjes
In een tweet verwijst de Partij voor de Dieren naar vunzige deuntjes. Luijendijk: "Dat was een grapje. We vinden hardcore geen vunzige deuntjes, maar zo heet de organisatie achter dit festival."

Het bedrijf Vunzige Deuntjes organiseert het festival samen met De Reünie. Ze waren dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • Karel

    Vr 26 april Vrijdag 26 april

  Ondertussen is er out of the blue vanaf morgen een tweedaags festival Battle of the Drums op de Esplanade. Tot vandaag niets over gehoord of gelezen. Stiekem erdoorheen gejast? Dat zal me weer een ongelooflijke takkenherrie worden, want met caribische drums weet je het wel. En volgende week bevrijdingsfestival. Weer twee weekenden naar de filistijnen. Dank gemeente! En wordt er nog op decibellen gehandhaafd of ook dit jaar weer niet? En het seizoen moet nog beginnen. Wie zeiden ook alweer "die paar keer per jaar?"

  reageer
 • Floor Ria Ade

    Do 25 april Donderdag 25 april

  Eind 2022 is iedereen er weer vanaf.

  reageer
 • Riek Kuijp

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  En wat te denken van de overlast voor omwonenden? Goed dat de Partij voor de Dieren hierover vragen heeft gesteld! Zij komen tenminste op voor mens én dier in Almere.

  reageer
 • Karel

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Wat een ergerlijke maar net zo lachwekkende reactie van de gemeenteraad e.c.
  Overlast voor de dieren? Akkoord, kun je nog wat van zeggen, maar wat dan voor de omwonenden? Voor hen is het niet erg? Die mogen stikken? Wat is deze gemeente er toch van zijn inwoners. NOT!

  reageer
 • Fred

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Rechtsdenkend begint zich steeds merkwaardig te uiten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Checky

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Niet zo zeuren. Veel mensen genieten wel van een festival. Als je problemen hebt met het geluid dan doe je maar een dag dopjes in of je gaat op visite bij iemand die in een hutje op de hei woont. Nederland is van elkaar!!!

  reageer
 • Karel

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Inderdaad Checky, Nederland is van elkaar ...
  U geeft er alleen een eigen interpretatie aan. "Nederland is vooral van mij, en de rest doet maar oordoppen in." Wie veroorzaakt nu de overlast? De festivals of de omwonenden?

 • Dr. Jake

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  De arme dieren,hè! Maar aan de omwonenden en de burgers van Almere in het algemeen,die dat allemaal (mee)betalen want dit is een deel van de flopriade(“strategie”), wordt niet gedacht.

  reageer
 • Jerry

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Het is maar weer afwachten. Het kan nu eenmaal in Almere. Van een festival naar 25 is echt belachelijk. Wordt er wel aan de omwonende gedacht? De meesten van de raad wisten dit niet dat dit veranderd is. Wat een huichelarij in de gemeenteraad. Bah

  reageer
 • De Vries

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Helemaal mee eens. Een keer is zat.

 • Boels

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Waarom niet in het KAF?
  Of is het gebouw, net als de Weerwateromwonenden, niet bestand tegen het lawaai?

  reageer
 • Boels

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  @B
  Geeft het KAF je dan geluidsoverlast?
  Ik woon aan het Weerwater en ervaar wel overlast en wel voornamelijk door de lage tonen die heel goed over het water zich voortplanten.
  Niet dat het bekend is bij de vergunninggevers, want die denken er heel anders over.

 • B

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Je woont zelf zeker ver buiten het centrum...

 • Pieter

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  De linkse politiek heeft zo veel moeite met zichzelf dat zij nu anderen beginnen lastig te vallen.

  reageer
 • Jeroen

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Heeft iemand wel eens onderzoek gedaan naar de veiligheid op dat terrein. Want als er en calamiteit plaats vindt zijn er maar beperkte middelen om mensen te evacueren

  reageer
 • Faerie

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Je mag aannemen dat deze bende net als ieder ander een calamiteitenplan moet inleveren bij de aanvraag van een vergunning.

 • Pim

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Het vigerend bestemmingsplan betreft een voorlopige bestemming gedurende de periode vanaf de vaststelling tot het einde van het evenement Floriade, d.w.z. tot 1 november 2022. Kort door de bocht: Het betreft een evenemententerrein. Niet een tot natuur benoemd gebied.

  Sta er niet gek van te kijken dat PvdD met deze stap de Floriade wenst te dwarsbomen. Dat zij haar partijnaam in de notulen vermeld wilt zien staan. En mogelijk in de toekomst met een voorstel komt om, tijdens de broedseizoenen van vogels en andere dieren, binnen gemeente Almere enkel ongemotoriseerd extensief gebruik van de gemeentegronden toe te staan.

  reageer
 • Thomas

    Di 23 april Dinsdag 23 april

  De PvdD vecht een nieuwe slag in hun Oorlog Tegen Vermaak.

  reageer
 • Mohammed Bazichi

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Wat een walgelijke denigrerende opmerking

 • Zon

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Hoeveel kennis heeft u m.b.t vogels en het broedseizoen? Zelf waarschijnlijk gedegen onderzoek naar gedaan, ook de gevolgen op langer termijn uitgezocht?
  Of maakt het niet uit dat er al heel veel vogelsoorten zijn uitgestorven, of ernstig laag in aantal nog zijn?

 • Peter IJzerman

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Wat jij vermaak vindt is door anderen verzonnen vermaak die jou wordt voorgeschoteld en die jij kritiekloos consumeert en waarvoor jij ook nog veel te veel betaalt.
  Er zijn mensen die wel nadenken en ja, die vind je bij de PvdD en bij andere principiële partijen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert