Studentenkamers in Hanzekwartier van de baan

DRONTEN • Ma 10 juni 2019 | 21:43 • Maandag 10 juni 2019 | 21:43

De gemeente Dronten ziet af van plannen voor tijdelijke studentenhuisvesting in het Hanzekwartier. Dronten kampt al lang met overlast rond studentenhuizen in De Morinel, De Oeverloper en De Grutto. De gemeente wil daarom op een andere plek studentenwoningen bouwen.

Het Hanzekwartier had een oplossing moeten bieden voor de grote concentratie studentenwoningen in Dronten-Noord. De gemeente bezit veel braakliggende grond in de wijk. Het plan was om daar tijdelijke studentenkamers te bouwen voor een periode van zeven jaar. "Het plan voor het Hanzekwartier is niet uitvoerbaar gebleken", meldt het college nu in een reactie op raadsvragen over de jaarstukken over 2018. Een reden wordt niet genoemd.

De gemeente gaat nu onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn om het grote aantal studentenwoningen in Dronten Noord te verminderen. De afgelopen maanden is al wel overlegd met de eigenaren van de studentenhuizen in Noord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel