Organisatie festival Gestrand stopt ermee

ALMERE • Ma 17 juni 2019 | 8:57 • Maandag 17 juni 2019 | 8:57

Het Almeerse festival Gestrand komt toch niet meer terug. De organisatie heeft een punt gezet achter de voorbereidingen.

Gestrand zou een tweedaags festival worden, waar dagelijks 2000 betalende bezoekers moesten komen. De kaartverkoop voor Gestrand 2019 begon veelbelovend, maar liep de laatste maand sterk terug, meldt de organisatie nu. Daardoor werden de financiële risico's te hoog.

"Het risico voor ons als vriendengroep zonder bedrijf met de nodige financiële reserves werd te groot", laat de organisatie weten. "Dit risico willen we niet delen met alle partijen die het ook dit jaar weer samen met ons tot een succes willen maken. Daarom is na veel overleg besloten om de herinnering aan Gestrand te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te staken."

Ondergang
Gestrand begon in 2005 met een klein groepje vrienden dat op het Almeerderstrand ging eten. Dat groeide uit tot een gratis jaarlijks evenement met muziek, theater en watersport, dat in 2017 meer dan 5500 bezoekers trok. Dat succes betekende meteen de ondergang voor het festival. In 2018 kon het geen doorgang vinden omdat er te veel bezoekers zouden komen.

Alle geïnteresseerden die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld teruggestort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel