Organisatie festival Gestrand stopt ermee

ALMERE • Ma 17 juni 2019 | 8:57 • Maandag 17 juni 2019 | 8:57

Het Almeerse festival Gestrand komt toch niet meer terug. De organisatie heeft een punt gezet achter de voorbereidingen.

Gestrand zou een tweedaags festival worden, waar dagelijks 2000 betalende bezoekers moesten komen. De kaartverkoop voor Gestrand 2019 begon veelbelovend, maar liep de laatste maand sterk terug, meldt de organisatie nu. Daardoor werden de financiële risico's te hoog.

"Het risico voor ons als vriendengroep zonder bedrijf met de nodige financiële reserves werd te groot", laat de organisatie weten. "Dit risico willen we niet delen met alle partijen die het ook dit jaar weer samen met ons tot een succes willen maken. Daarom is na veel overleg besloten om de herinnering aan Gestrand te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te staken."

Ondergang
Gestrand begon in 2005 met een klein groepje vrienden dat op het Almeerderstrand ging eten. Dat groeide uit tot een gratis jaarlijks evenement met muziek, theater en watersport, dat in 2017 meer dan 5500 bezoekers trok. Dat succes betekende meteen de ondergang voor het festival. In 2018 kon het geen doorgang vinden omdat er te veel bezoekers zouden komen.

Alle geïnteresseerden die al een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld teruggestort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • Krekel

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Een "vriendengroep"? Waarom hebben ze er geen stichting van gemaakt. wat een amateurs.

  reageer
 • Francis

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Kort samengevat: niemand wilde een kaartje kopen. stoppen dus. Welkom in Almere.

  reageer
 • Jonita

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Gewoon geen animo voor, te weinig mensen wilden er een paar euro voor uitgeven. Goed idee van die man van cultuurfonds pfff.

  reageer
 • Bram

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Jammer, was een leuk gezellig 'evenement' waar ik een aantal keer bij ben geweest, eigenlijk jammer dat het steeds groter werd en daardoor vast kwam te zitten aan alle regels en restricties.
  Als ik de organisatie was zou ik gezellig met een groepje vrienden en wat mensen die dicht bij jullie staan gewoon op een andere dag het gaan vieren zonder een datum openbaar naar buiten te brengen en dan houden zoals jullie het vroeger zelf ook deden om de traditie in stand te houden! Bedankt voor de gezelligheid!

  reageer
 • Jan

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Jammer hoor, typisch Almere het lijkt wel over alleen geld beschikbaar is voor de floriade of andere elitaire projects.

  Dingen die uit zichzelf ontstaan doordat er een gebrek is aan leuke evenmenten komen in Almere gewoon niet tot leven en de gemeente doet er niks aan behalve idioten eisen stellen.

  reageer
 • De Sjaak

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Wat een onzin, de Floriade heeft hier niets mee te maken en idiote eisen? Dat zijn landelijke veiligheidsnormen Jan! Als ze zich daar niet aan houden ben jij vast de eerste die gaat zeuren dat er geen gewonden zouden gevallen zijn als de organisatie zich aan de regels had gehouden. Er zijn genoeg leuke evenementen in Almere. Gelukkig heeft de organisatie een wijzere keuze gemaakt dan uw reactie.

 • laat alle reacties zien
 • Henk

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Houdt je toch weer een feestje voor 25 man. Probleem opgelost.

  reageer
 • Ij

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Als de kaartverkoop stokt kun je niet spreken van ‘aan zijn eigen succes ten onder gegaan’. Er zijn veel festivals en als zelfs Pinkpop klaagt over de concurrentie moet je misschien de conclusie trekken dat dit festival overbodig is geworden. Hoe leuk het ook was is dan inderdaad de herinnering in ere laten het beste. Moedig maar verstandig besluit!

  reageer
 • Flevo

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Het begon als een bbq-feestje van vrienden, in de loop der jaren werd de groep steeds groter. Zo groot dat het niet meer gehouden kon worden zonder kaarten te verkopen. Dus ja, het succes was te groot .

 • Ikkuh

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Heel jammer dat dit gezellige strandfeestje is gestrand. De regeltjes zijn aan banden gelegd, bij teveel bezoekers valt het niet meer onder een feestje maar evenement. En moet er van alles aanwezig zijn, waar ook weer vergunninngen aan vastzitten. Al die vergunningen kosten geld, als vrijwillige organisatie niet haalbaar tegenover de entreekosten. Waardoor zij er veelal geld op toe moeten leggen.....dus bedrijfsleven Almere sta op sponser/doneer deze vrijwillige organisatie. Dan wordt het een winwin situatie gezelligheid als men daar strand en verteld weer in het rond, dus gaat Uw gesponserde reclame van mond tot mond.
  Zonde en jammer als zij deze TOPPERS (lees vrijwilligers) hier laten stranden..!!

  reageer
 • Frenky

    Di 18 juni Dinsdag 18 juni

  Gemeente kan overal wel geld in pompen. Gewoon niet succesvol genoeg, anders werden die kaarten wel verkocht. Niet zo piepen, stoppen met de organisatie en de herinnering in ere laten.

 • almeertje

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Super jammer. Het leukste feest van Almere. Gemeente stop hier een beetje geld in. E r g jammer voor die vrijwilligers die jaarlijks hier voor klaar hebben gestaan.

 • Deus

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Jammer dat het gestrand is.

  reageer
 • Ton Theunis

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Hier zou de gemeente een impuls aan kunnen geven, nu het iets is wat mogelijk tijdelijk zo’n impuls nodig heeft en ook verdient vanwege de jarenlange vrijwillige inzet.

  reageer
 • De Sjaak

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Ja Ton dat is heel wat anders dat jij het gunt (weten we dat ook) dan dat de gemeente een impuls moet geven. Je kan dingen mooi verdraaien iedere keer. En als je er niet meer uitkomt reageer je gewoon niet meer. Je lijkt wel op een slechte ondernemer!

 • Ton Theunis

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Als ik zie waar gemeentelijke steun wél naartoe gaat, gun ik het Almeerders en hun activiteiten voor de gemeenschap meer...

 • Qwerty

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Vreemde redenering: als je jaren iets vrijwillig doet, dan verdien je het om geld van de gemeente te krijgen...

 • De Sjaak

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Stop nou eens met overal de gemeente bij te halen, het is geen bank of liefdadigheid instelling. Gewoon je eigen zaakjes goed regelen en als het teveel risico voor je is, gewoon niet doen.

 • Flevo

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Wat jammer. Ten onder gegaan aan zn succes ..

  reageer
 • Klaas

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Als iets écht leuk begint te worden stopt en stokt het in Almere.

  reageer
 • Bas

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Wat een aderlating voor Almere. Gestrand was het feestje waar iedereen welkom was en waar je gerust buiten de lijntjes mocht kleuren. Jammer dat de stad er niet in investeert.

  reageer
 • Ton

    Ma 17 juni Maandag 17 juni

  Er zijn vast andere gelegenheden waar u "buiten de lijntjes kunt kleuren" 🙃. Succes met zoeken en fijne dag.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert