Lelystad structureel tekort van 7 miljoen

LELYSTAD • Wo 19 juni 2019 | 16:09 • Woensdag 19 juni 2019 | 16:09

De gemeente Lelystad heeft de komende jaren een structureel tekort van 7 miljoen euro op de begroting. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders woensdagmiddag bekendgemaakt. Dat komt voornamelijk door een lagere bijdrage van het Rijk.

Alle gemeenten in Nederland krijgen jaarlijks een bijdrage van het Rijk. In de zogeheten meicirculaire geeft de landelijke overheid aan hoe hoog dat bedrag wordt. Er gaat de komende jaren tussen de 3 en 4 miljoen euro minder van Den Haag naar Lelystad.

Om de begroting toch sluitend te krijgen moet Lelystad gaan bezuinigen. Volgens verantwoordelijk wethouder John van den Heuvel gaan die extra bezuinigingen 'echt pijn doen'. "We hebben de laatste jaren al zo veel bezuinigd, er gaat een grote druk onstaan op allerlei voorzieningen. Te denken valt aan groenonderhoud, cultuur en de verbreding van fietspaden. Dit is echt niet leuk", zegt Van den Heuvel.

De gemeenteraad van Lelystad moet na de zomer bespreken en bepalen waar en hoe er bezuinigd gaat worden. Eerder deze maand hadden ook Almere en Zeewolde al berekend dat ze fors minder geld van het Rijk krijgen.

Dit bericht is aangepast. In het oorspronkelijke bericht stond dat Lelystad 7 miljoen euro minder kreeg van het Rijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel