Exakwa wil dat politiek opnieuw nadenkt over kunstgras

LELYSTAD • Za 22 juni 2019 | 11:39 • Zaterdag 22 juni 2019 | 11:39

De Lelystadse korfbalclub Exakwa blijft strijden voor een aantal kunstgrasvelden. Sportwethouder Elly van Wageningen liet onlangs weten dat de gemeente geen geld heeft voor de aanleg van kunstgrasvelden bij Exakwa. Exakwa-voorzitter Sjoerd Spanjer heeft de gemeenteraad nu om hulp gevraagd.

Noodzaak
De aanleg van de kunstgrasvelden zou 300.000 euro kosten. De vereniging kan een kwart van dat bedrag zelf ophoesten. Volgens voorzitter Spanjer is kunstgras een noodzaak voor de korfbalclub om te kunnen blijven bestaan. "Kwalitatief in sportaanbod en sportniveau, kwantitatief in ledengroei en behoud van leden.''

Motie
Behoorlijk wat politieke partijen steunen Exakwa, maar het gaat nog niet om een meerderheid van de raad. Spanjer heeft de raad nu gevraagd een motie in te dienen waarin burgemeester en wethouders met de betrokken partijen op zoek kunnen gaan naar 'realistische en creatieve oplossingen'.

Tientallen jaren
Spanjer benadrukt dat eerdere verzoeken van de club voor kunstgras al tientallen jaren lopen. "Was het destijds een nieuwe ontwikkeling, nu is het bittere ernst en lopen wij achteraan,'' benadrukt de voorzitter.

De gemeenteraad besluit dinsdag waar Lelystad de komende tijd op sportgebied geld aan gaat uitgegeven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel