Door procedurefout pas in najaar groen licht uitbreiding Koopman

EMMELOORD • Ma 24 juni 2019 | 22:40 • Maandag 24 juni 2019 | 22:40

De vergunning voor uitbreiding van Koopman International in Emmeloord is vertraagd door een fout van de gemeente Noordoostpolder. Wethouder Anjo Simonse zei maandagavond tijdens een commissievergadering dat de procedure rondom een verzoek van het bedrijf helemaal opnieuw moet worden doorlopen.

Op bedrijventerrein De Munt heeft de importeur en groothandel in onder meer gereedschap en speelgoed een stuk grond gekocht naast de huidige panden. Om de uitbreiding mogelijk te maken, moet een deel van de straat de Franc worden afgesloten. Het verzoek daarvoor is bij de gemeente totaal verkeerd afgehandeld. "Het is een situatie die de afgelopen twaalf jaar maar twee keer voorgekomen is", zei wethouder Simonse die probeerde aan raadsleden uit te leggen hoe uitzonderlijk het verzoek is. Wegens weinig kennis op het gemeentehuis ging het fout.

Fractievoorzitter Wim van Wegen van D66 had al weken geleden vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de procedure maar kreeg nooit antwoord. Ook nu niet, omdat de wethouder niks wilde toevoegen aan zijn mededeling dat er fouten zijn gemaakt. Volgens Van Wegen hebben veel ondernemers op De Munt moeite met de manier van communiceren van de gemeente over de mogelijke afsluiting van de Franc.

Pas na de zomer zal het nieuwe voorstel voor afsluiting van de Franc in de gemeenteraad worden besproken. De directie van Koopman International spreekt de vertraging van de uitbreidingsplannen niet tegen, maar wil verder niet op de fouten van de gemeente reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel