Gesprekken over toekomst golfbaan lopen op niets uit

LELYSTAD • Di 25 juni 2019 | 13:00 • Dinsdag 25 juni 2019 | 13:00

De gesprekken tussen Golfclub Flevoland en eigenaar Unigolf over de toekomst van de golfbaan in Lelystad zijn op niets uitgelopen. Unigolf wil dat de club de gehele exploitatie overneemt, maar het bestuur benadrukt dat Golfclub Flevoland een sportvereniging is en geen vastgoedbedrijf. Sluiting van de baan op 1 januari 2020 lijkt daarmee onvermijdelijk.

Te meer daar de gemeente de club nogmaals heeft laten weten dat er geen sprake kan zijn van woningbouw op de golfbaan; een keiharde voorwaarde van Unigolf om een nieuwe 9-holes baan aan te leggen.

Maandagavond heeft het bestuur de leden tijdens een Buitengewone Ledenvergadering over de stand van zaken geïnformeerd.

Sterfhuisconstructie
Unigolf is bereid de baan nog heel 2020 open te houden. Ervan uitgaande dat de gemeente alsnog een positief besluit neemt over het bouwen van nieuwe woningen.

Het horecapersoneel wordt wel al op 1 januari 2020 ontslagen en de leden hebben dan geen clubhuis meer. Als de gemeente bij haar standpunt blijft, dan zal Unigolf geen nieuwe baan aanleggen maar de bestaande baan terugbrengen naar 9-holes, zonder verdere voorzieningen. Het bestuur van Golfclub Flevoland noemt dit een 'sterfhuisconstructie'.

Marktconforme prijs
Volgens het bestuur is de gemeente bereid Unigolf een aanbod te doen met als doel de gronden te kopen. De golfclub denkt dat Unigolf een marktconforme prijs zal vragen die de gemeente nooit zal betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel