Golfclub onderzoekt mogelijkheden om golfbaan open te houden

LELYSTAD • Wo 26 december 2018 | 13:55 • Woensdag 26 december 2018 | 13:55

Golfclub Flevoland onderzoekt of het mogelijk is om de opzegging van de gebruikersovereenkomst voor de golfbaan in Lelystad juridisch aan te vechten. Dat schrijft de club in een nieuwsbrief aan de leden.

Unigolf, eigenaar van de grond van de golfbaan, zegde onlangs het speelrecht en gebruiksovereenkomst met de Lelystadse vereniging op. Tot december 2019 kan er nog op de baan gespeeld worden. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Unigolf wil niet op de kwestie ingaan. Wel werd duidelijk dat het bedrijf plannen had om ruim 100 woningen op het terrein te bouwen. Daar ging de gemeente Lelystad niet mee akkoord.

Golfclub Flevoland schrijft in de nieuwsbrief dat de gemeente Lelystad geen heil ziet in overname en verhuur van de baan. Daarvoor is het ledenaantal van de club te laag. Intussen worden alle mogelijkheden om een uitdagende baan in Lelystad te behouden door de club onderzocht. Daarbij wordt ook een andere locatie in de stad niet uitgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel