Dalende trend vaccinaties na jaren gestopt

URK • Di 25 juni 2019 | 13:06 • Dinsdag 25 juni 2019 | 13:06

Hoewel de vaccinatiegraad op Urk nog ver onder de norm ligt, is vorig jaar wel een einde gekomen aan een jarenlange dalende trend.

Uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat het aantal kinderen dat het volledige vaccinatieprogramma doorloopt, met ruim 4 procent is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal gevaccineerde kinderen ging daarmee van 54,3 naar 58,5 procent.

Lees ook: Mazelen uitgebroken op Urk

Ook in Noordoostpolder, Zeewolde en Dronten is een stijging in de vaccinatiegraad te zien. In zowel Almere als Lelystad is het aantal deelnemers aan het vaccinatieprogramma juist een procent gedaald.

Angst voor bijwerkingen
De prikken uit het Rijksvaccinatieprogramma worden aangeboden om kinderen te beschermen tegen besmettelijke ziektes. Sommige ouders kiezen ervoor om hun kind niet te laten inenten, bijvoorbeeld vanwege hun geloof of uit angst voor bijwerkingen. De vaccinatiegraad op Urk is op één na de laagste van Nederland. Alleen in de gemeente Neder-Betuwe worden nog minder kinderen ingeënt.

Vaccinatiegraad per gemeente

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel