'Verhogen boetes voor afvaldumpingen niet realistisch'

ALMERE • Vr 28 juni 2019 | 0:48 • Vrijdag 28 juni 2019 | 0:48

Het verhogen van boetes en extra controles om afvaldumpingen in Almere tegen te gaan is niet haalbaar. Dat zegt wethouder Jan Hoek. Hij reageert daarmee op een voorstel dat de VVD donderdagavond indiende tijdens de Politieke Markt en dat gesteund werd door een groot deel van de raad.

Momenteel kampt de gemeente met ruim 600 afvaldumpingen per week bij de ondergrondse inzameldepots. VVD-raadslid Colette Holter pleit daarom voor een lik op stuk beleid door de boetes te verhogen van 165 euro naar 250.

Volgens wethouder Hoek kan de gemeente de boetes niet verhogen, omdat die vastgesteld worden door het Openbaar Ministerie. Ook zet hij vraagtekens bij extra handhavers, omdat die inzet veel geld gaat kosten.

Volgens raadslid Holter is een verhoging van de boetes wel mogelijk via de Algemene Plaatselijke Verordening, waarin Almere zelf boetes kan vaststellen.

De gemeenteraad praat volgende week verder over de afvaldumpingen. Dan wordt ook de motie van de VVD in stemming gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel