Vandalen trekken spoor van vernieling

SWIFTERBANT • Za 29 juni 2019 | 11:51 • Zaterdag 29 juni 2019 | 11:51

Vandalen hebben afgelopen nacht een spoor van vernieling getrokken door Swifterbant. Zo werden ruiten ingegooid bij basisschool De Branding aan de Zuidsingel en werd op de skatebaan aan de Greente een skate-ramp van zijn sokkel gerukt. Ook een bushokje moest het daar ontgelden.

Verder staken vandalen autobanden lek aan de Wulk en Noordhoren. Volgens een gedupeerde gaat het om zeker tien auto's. Ook zwembad De Abelen moest het weer ontgelden. Daar gaat het vooral om bekladdingen. Met stoepkrijt zijn hakenkruizen en het getal '666' getekend.

De politie heeft buurtonderzoek gedaan en hoopt dat er mensen zijn die meer hebben gehoord of gezien.

Weinig effect aanpak vandalisme
Swifterbant wordt al geruime tijd geteisterd door vandalen. Volgens de gemeente is uit onderzoek van de politie en jongerenwerkers gebleken dat het gaan om jongeren van 15 en 16 jaar, Alcohol- en drugsgebruik zouden ze tot de vernielingen brengen. De gemeente Dronten probeert de overlast aan te pakken door extra straathoek- en jongerenwerk in te zetten. Ook is er een bijeenkomst geweest waarbij ouders werden aangesproken op het gedrag van hun kinderen.

Foto's: Thomas Kleinherenbrink

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel