Suburbia vreest opnieuw voor voortbestaan

ALMERE • Di 2 juli 2019 | 18:21 • Dinsdag 2 juli 2019 | 18:21

De Almeerse theatergroep Suburbia vreest opnieuw voor haar voortbestaan door een korting op het Fonds Podiumkunsten. Het ministerie van OCW haalt 8,6 miljoen euro uit dat fonds en wil het geld op een andere manier gaan inzetten.

In het geval van Suburbia betekent dit dat de 400.000 euro subsidie die het krijgt vanuit het fonds, dreigt weg te vallen. Suburbia valt tussen wal en schip, zegt zakelijk leider Jos van Hulst.

Het ministerie van OCW wil met de maatregel zorgen voor een eerlijkere verdeling van de subsidies. Van Hulst vindt dat een goed streven, maar het pakt voor zijn gezelschap erg slecht uit. "Onze bijdrage uit het Fonds Podiumkunsten gaat vrijwel zeker wegvallen, maar we kunnen niet doorstromen naar de Basisinfrastructuur-regeling. Daarmee dreigt Flevoland zijn enige theatergezelschap kwijt te raken dat toneel maakt voor volwassenen."

Drie jaar geleden dreigde het doek voor Suburbia ook al te vallen door een bezuiniging op het Fonds Podiumkunsten. Het gezelschap werd toen na een wekenlange strijd gered door een besluit van de Tweede Kamer om extra geld uit te trekken voor het behoud van onder andere Suburbia.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel