Even oppassen met het gaspedaal: zo hard mag je nu op de A6

ALMERE • Do 4 juli 2019 | 13:23 • Donderdag 4 juli 2019 | 13:23

De A6 heeft sinds de verbreding is afgerond nieuwe maximumsnelheden. Deze kunnen bij automobilisten voor verwarring zorgen. Daarom zetten we de snelheden hieronder even op een rijtje.

De snelweg is veranderd van twee rijstroken naar vier rijstroken per kant. Bovendien zijn er nu verschillende soorten rijbanen aangelegd. Een snelle hoofdrijbaan van Almere Buiten naar Muiderberg en een parallelbaan met afslagen naar de verschillende op- en afritten in Almere.

'Stapsgewijze verhoging en verlaging'
Erik Suik van Rijkswaterstaat begrijpt dat mensen even goed moeten kijken hoe hard ze waar mogen rijden. "Als je het eenmaal weet dan kom je een heel eind. We hebben afhankelijk van welke kant je komt een stapsgewijze verhoging in snelheid. Vanaf de andere kant een stapsgewijze verlaging."

100 tot 130
Er zijn drie verschillende snelheden die vanaf nu gereden mogen worden op de A6 bij Almere. Tussen Lelystad en Almere Buiten-Oost mag er 130 gereden worden. Vanaf Almere Buiten-Oost gelden er twee verschillende snelheden. Op de hoofdrijbaan, de weg die rechtstreeks naar Amsterdam gaat mag er 120 gereden worden. Op de parallelbaan, met alle afslagen naar Almere, geldt een snelheid van 100.

120 over hoofdrijbaan
Suik: "De hoofdrijbaan is gewoon rechtdoor rijden en afslagloos. Er is hier minder gevaar omdat er eigenlijk niet zo veel gebeurt op die weg. Op de parallelbaan is er meer in- en uitvoegend verkeer en dat vraagt om een andere snelheid."

Vanaf knooppunt Gooimeer geldt er een snelheid van 100 tot aan knooppunt Muiderberg.

Borden op de juiste plek
Voor automobilisten is nog niet alles even duidelijk. Zo staan alle borden volgens hen nog niet op de juiste plek. "8 juli wordt de weg officieel geopend. Dan staan ook alle borden zoals ze horen te staan", aldus Suik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel