Amsterdam dacht aan Lowlandstenten voor Songfestival

BIDDINGHUIZEN • Vr 5 juli 2019 | 6:56 • Vrijdag 5 juli 2019 | 6:56

De gemeente Amsterdam heeft er over nagedacht om één van de grote Lowlandstenten te gebruiken om het Songfestival in te houden. Dit nadat bleek dat de Ziggo Dome volgend jaar niet gebruikt kan worden omdat er al andere optredens zijn gepland.

Burgemeester Halsema schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat vervolgens is gekeken naar een nieuw concept "waarbij het Songfestival echt als festival wordt ingericht." Dat zou dan moeten gebeuren met de Alpha Stage of Bravo-tent van Lowlands als hoofdpodium. Daaromheen zouden dan paviljoens met muziek en foodtrucks kunnen komen.

Na de plannen eens wat serieuzer te hebben uitgewerkt is de gemeente Amsterdam tot de conclusie gekomen dat de variant met de Lowlandstenten geen volwaardig alternatief is voor de Ziggo Dome.

Amsterdam heeft besloten om af te zien van de organisatie van het Songfestival omdat ook andere locatie's zoals de RAI en Johan Cruyff Arena niet beschikbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel