GoedeStede wil duizend extra huurhuizen bouwen

ALMERE • Vr 5 juli 2019 | 14:31 • Vrijdag 5 juli 2019 | 14:31

Woningcorporatie GoedeStede wil in Almere duizend extra sociale huurwoningen gaan bouwen. De woningen komen boven op de nieuwbouw van sociale huur die al in het Almeerse coalitieakkoord vastgelegd was. De nieuwe sociale huurwoningen moeten in 2023 af zijn.

Directeur Arjan Deutekom van woningcorporatie GoedeStede maakte dat vrijdagmiddag bekend tijdens een symposium over woningnood, dat in het gemeentehuis van Almere werd gehouden. Al eerder werden plannen geschreven om het tekort aan betaalbare woningen op te lossen. Het is nog niet bekend waar de duizend extra woningen worden gebouwd in Almere.

Metropoolregio Amsterdam
De aankondiging van de Almeerse woningcorporatie komt op de dag dat de rijksoverheid en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een akkoord sloten om tot 2025 jaarlijks 5000 sociale huurwoningen te bouwen. Almere en Lelystad vallen onder deze metropoolregio. Maar woningcorporaties zeggen dat de bouw van zoveel woningen moeilijk wordt, omdat ze niet genoeg geld hebben om de huizen voor 2025 te bouwen.

Directeur Arjan Deutekom van woningcorporatie GoedeStede zegt dat de 1000 extra woningen niet binnen het plan vallen dat de Metropoolregio Amsterdam vrijdagochtend bekendmaakte. "We hebben dit vorige week met de gemeente Almere afgesproken, dus nog voordat dit akkoord van de Metropoolregio Amsterdam bekend werd", vertelt Deutekom. "We hebben niet genoeg geld om ook nog eens zoveel extra woningen te bouwen zoals nu in dat plan is aangekondigd. Dan zal de overheid belastingen moeten schrappen, zodat wij dat geld kunnen gebruiken om meer woningen te bouwen."

Om hoeveel woningen gaat het in de 'woondeal'?
Volgens het akkoord moeten in de regio rondom Amsterdam in totaal ruim 100.000 woningen voor 2025 zijn gebouwd. Als onderdeel daarvan is afgesproken jaarlijks 5000 sociale huurwoningen te bouwen, onder meer in de stationsgebieden van Almere en Lelystad. Net als woningcorporatie GoedeStede zeggen ook Ymere en De Alliantie niet genoeg geld te hebben om aan dit plan te voldoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel