Verkeersveiligheid op Evenaar wordt voorlopig niet aangepakt

ALMERE • Do 11 juli 2019 | 7:11 • Donderdag 11 juli 2019 | 7:11

De verkeersveiligheid op de Evenaar in Almere Buiten wordt voorlopig niet aangepakt door de gemeente Almere. Dat blijkt uit het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere. Omwonenden klagen al jaren over de onveiligheid van de weg. Veel van hen zeggen dat er veel (bijna) ongelukken gebeuren. Zij proberen al jaren voor elkaar te krijgen dat de gemeente iets gaat doen om de situatie te verbeteren.

Donderdag spreekt de gemeenteraad over de plannen om te investeren in de veiligheid en bereikbaarheid van de stad. In totaal is tot en met 2020 ruim drie miljoen euro gereserveerd voor infrastructuurprojecten in de stad. Het geld gaat onder meer naar een overkapping van busstation 't Oor en de verbreding van het Spoorbaanpad.

De Evenaar is geen onderdeel van de plannen, omdat de situatie daar volgens het stadsbestuur complex is: "De onveiligheid per kruispunt is klein maar de Evenaar kent veel kruisingen, een kosteneffectieve aanpak is daardoor lastig." Aan het einde van het jaar wordt er wel een uitgewerkt plan met bijbehorende kosten verwacht. Wanneer dat dan wordt uitgevoerd is nu nog niet bekend.

Andere plekken worden wel aangepakt
In plaats van de Evenaar worden volgend jaar wel twee rotondes aangelegd in Almere Stad. Dat gebeurt op de kruisingen Muziekdreef-Kruidenweg en Hollandsedreef-Bartokweg. Volgens de gemeente zijn dit de twee meest onveilige kruisingen voor auto's in Almere. Op die plekken gebeurden tussen 2014 en 2018 in totaal 16 ongelukken. Op de Evenaar - met 30 kruisingen - gebeurden in dezelfde jaren 119 ongevallen.

In april nam Omroep Flevoland samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Flevolanders konden melding maken van onveilige situaties en daar vervolgens op stemmen. In totaal werden er ruim 1.000 meldingen gedaan en daarop is bijna 7.000 keer gestemd. De kruising Evenaar/Atlasdreef in Almere kwam terecht in de top 3 van de meest onveilig kruisingen in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel