Nieuwbouw in Swifterbant wordt concreet

SWIFTERBANT • Do 11 juli 2019 | 15:20 • Donderdag 11 juli 2019 | 15:20

Eind 2021 gaat de bouw van nieuwbouwwoningen in Swifterbant-Zuid van start. Op de bouwlocatie is plaats voor 600 tot 800 woningen. Het heeft jaren geduurd voordat er een locatie voor de nieuwe huizen werd gevonden.

Het gebied waar de woningen komen, is omsloten door het Zwanenbloembos, de Biddingweg en de Bisonweg. Nu is in dat gebied nog landbouw maar daar moet volgens wethouder Siepel van de gemeente Dronten een einde aan komen.

"Er wonen boeren in de omgeving, die ook eigenaar zijn van land in het gebied. We gaan met ze in overleg over het land", aldus de wethouder.

Het gebied werd vorig jaar in een raadsvergadering gekozen als locatie voor de nieuwbouwwoningen. De gemeente hoopt dat ook mensen van buiten de gemeente in het dorp komen wonen.

Op andere locaties in Swifterbant wordt ook gebouwd. Volgens wethouder Siepel is de woonbehoefte groot en wil de gemeente jaarlijks gemiddeld 40 tot 50 woningen bouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel