Verhuizing konikpaarden naar Wit-Rusland uitgesteld

LELYSTAD • Di 16 juli 2019 | 10:31 • Dinsdag 16 juli 2019 | 10:31

De verhuizing van ongeveer 150 konikpaarden vanuit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland is vertraagd. Volgens Staatsbosbeheer zijn er problemen met het importcertificaat dat de Wit-Russische autoriteiten moeten afgeven.

De paarden staan al sinds half juni afgezonderd in quarantaine. Ze zouden deze week naar hun nieuwe leefgebied gaan. Het is niet duidelijk wanneer de papieren er wel komen, en wanneer het transport toch kan doorgaan. Staatsbosbeheer hoopt dat het om niet meer dan enkele weken gaat.

De paarden blijven tot die tijd in de aparte opvangwei. Ze krijgen drinkwater en hooi en worden in de gaten gehouden door boswachters, een dierenarts en de kuddebeheerder. De konikpaarden gaan uiteindelijk naar natuurgebied Republican Landscape Reserve Naliboksky. Daar moeten ze nog een maand in quarantaine voor ze worden losgelaten in hun nieuwe leefgebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel