Inzamelingsactie moet pilotendroom waarmaken

ZEEWOLDE • Wo 17 juli 2019 | 21:30 • Woensdag 17 juli 2019 | 21:30

Piloot wil hij worden, de 19-jarige Rogier de Leeuw uit Zeewolde. Maar een pilotenopleiding is duur, ruim 70.000 euro. Daarom is hij een crowdfundactie begonnen. Daarnaast hoopt hij dat mensen hem geld willen lenen.

Rogier droomt al jaren van piloot worden op een groot passagiersvliegtuig. Dat begon toen hij als jongetje van vier naar luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad ging. "Toen heb ik besloten dat ik voor altijd piloot wil zijn." Dit najaar wil hij beginnen met de opleiding op de BAA Training Aviation Academy in Litouwen. Hij heeft al een aantal voorselecties doorlopen en ook zijn medisch certificaat op zak. Rogier kiest voor Litouwen, omdat daar de opleiding goedkoper is dan in Nederland.

Van zijn vader kan hij 15.000 euro lenen en Rogier zelf heeft 6.000 euro bij elkaar gespaard. De resterende 49.000 wil hij dus deels met een crowdfundactie binnen halen en deels lenen. Over het terugbetalen van de lening maakt Rogier zich geen zorgen. De kans is groot dat hij na de opleiding in Litouwen gelijk een baan heeft. Rogier: "Met het salaris van een piloot kan ik de lening makkelijk terugbetalen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel