Wegafsluiting zorgt voor problemen

LELYSTAD • Za 20 juli 2019 | 16:02 • Zaterdag 20 juli 2019 | 16:02

Door de afsluiting van het kruispunt Gooiseweg-Larserweg tussen Lelystad en Zeewolde zijn zaterdag verkeersproblemen ontstaan. Onduidelijke omleidingen en tijdelijke afzettingen van rijstroken zorgen er volgens automobilisten voor dat de situatie 'erg onoverzichtelijk en chaotisch' was.

Sinds drie weken wordt gewerkt aan de Larserweg. Er blijven continu rijstroken open voor het verkeer, maar die situatie verandert steeds. Bestuurders geven aan dat het dit weekend onduidelijk is 'aan welke kant van de pylonnen gereden moet worden'. Bovendien moet er 'vlak langs wegwerkers worden gereden, met de pylonnen als enige afscheiding.'

Verkeer vanuit Lelystad naar Harderwijk werd via de Vogelweg richting Almere geleid. Dat is niet de juiste kant op, maar een andere mogelijkheid is er niet. Vanuit Harderwijk stond helemaal niet aangegeven welke alternatieve route er is.

Volgens een woordvoerder van de provincie zijn er verkeersregelaars ingezet bij de kruising van de Vogelweg en de Larserweg om het verkeer in goede banen te leiden. "Maar die maken het er niet duidelijker op", zegt een bestuurder. Waarom er verder geen borden staan, kon de provincie niet zeggen. Zaterdagavond was de kruising weer geopend omdat het werk eerder klaar was dan verwacht, meldt de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel