Ideeënwinkel voor levendiger stadscentrum

LELYSTAD • Ma 22 juli 2019 | 19:33 • Maandag 22 juli 2019 | 19:33

Inwoners van Lelystad met een mening over het stadscentrum kunnen terecht in de ideeënwinkel. De winkel zit in het pand van de voormalige Kijkshop in de Kroonpassage.

Lelystedeling Jaap Knip is de initiatiefnemer van de ideeënwinkel. Hij vond het tijd dat er ook vanuit de inwoners van de stad wordt nagedacht over het verlevendigen van het noodlijdende centrum. Daarom roept hij stadsgenoten op binnen te lopen en hun idee voor een mooier centrum te delen.

De ideeënwinkel kon openen door steun van onder meer De Groene Sluis en de Stadmakerij. Punt Beheer, eigenaar van het pand, stelt de lege winkelruimte kosteloos ter beschikking voor de komende drie maanden. "Er werd door iedereen heel enthousiast gereageerd en zo hoort het ook. Het stadscentrum is voor ons allemaal."

Welke ideeën zijn er al geopperd?
"Laat de Wubbo Ockels-bus, ooit bedacht om snel in de Randstad te kunnen reizen, tussen het havengebied en het stadscentrum rijden", suggereert Knip. "Dat vinden mensen hartstikke leuk. Of verlicht de nu naargeestig ogende pilaren in de winkelstraten met mooi led-licht. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten."

Wat gaat er met de ideeën gebeuren?
Wie een idee heeft kan op dinsdag- en zaterdagmiddag terecht in de winkel. Ook worden er de komende tijd straatinterviews gehouden. Uiteindelijk wil Knip alle ideeën in een boekje bundelen en overhandigen aan het gemeentebestuur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel