Almere bij vier goedkoopste steden voor een rondje

ALMERE • Wo 24 juli 2019 | 8:13 • Woensdag 24 juli 2019 | 8:13

Almere hoort bij de vier goedkoopste steden als je een rondje op het terras wil geven. Het kost daar gemiddeld 22 euro. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners. Dat onderzoek wordt gedaan in de 21 grootste steden van het land.

Amsterdam is opnieuw de duurste stad. Daar kost een rondje ruim 27 euro. Zwolle is het allergoedkoopst voor een rondje. Van Spronsen & Partners bekijkt jaarlijks wat twee koffie, twee fris, twee biertjes en twee glaasjes rosé kosten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een fluitje bier het goedkoopst is in Almere. Voor gemiddeld 2,40 euro staat het glas op tafel. De prijs is gelijk aan die van vorig jaar.


De prijs voor een rondje in Almere steeg met één procent. In Amsterdam steeg de prijs het hardst het zo'n acht procent. Die stijging is opvallend volgens dataplatform LocalFocus. Nooit eerder steeg de prijs met meer dan drie procent.

Volgens LocalFocus kan die afwijkende stijging te maken hebben met de btw-verhoging op levensmiddelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Stephan

    Za 27 juli Zaterdag 27 juli

  En maar zeuren over de BTW! Van alle belastingen bij elkaar worden wel voorzieningen voor een ieder van betaald met de kosten voor de sociale zekerheid als een van de grootste uitgavenposten. Velen zien BTW als een bron van inkomsten voor een boevenbende maar vergeten voor het gemak het voorgaande wat ik schreef.

  reageer
 • Hannes

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Wat maakt het uit 22 of 25 euro, als het maar gezellig was!

  reageer
 • Sander

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  En dat terwijl de kale inkoop per glas bier nog geen 14 cent is.....

  reageer
 • Flevo

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Sander, horeca betaalt niet de bodemprijzen .. En inderdaad, de kale .... Een horeca-ondernemer heeft veel posten die doorberekend moeten worden . Maar drinkt u gerust uw biertje van 14 cent op uw balkonnetje.

 • Sonja

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  @Sander (de echte)
  Al een een berekening naar hoeveelheid groen per vierkante km binnen de bebouwde kom gedaan? Almere heeft immers veel meer hoogbouw dan Lelystad. Ik fiets van Almere Buiten geheel door het groen naar Almere Centrum waar ik werk. Almere heeft veel groen te bieden, alleen omgerekend per woning is dit dus een stuk minder dan in Lelystad, omdat Almere veel meer hoogbouw heeft.

  reageer
 • Sander

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Maar wie wil er nu in almere op een terras zitten.

  reageer
 • Almere

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Dr zit idd niks gezelligs bij. Terrassen plakken aan alle kanten, glas ligt overal verstrooid en Mits je vraagt voor invalide toiletten, vermelden ze je dat ze er nooit zullen komen aangezien zij het kostenplaatje te duur vinden. Hoezo invalide discriminatie! Nee geef mij maar een echt kroegbaas met hart voor zn zaak maar ook een hart voor mensen met rolstoel.

 • Daisy

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Wij en toeristen, super gezellig.

 • laat alle reacties zien
 • Flevo

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Jan , de btw op drank is niet met 50 % verhoogd, hoe komt u daarbij?

  reageer
 • Bob

    Za 27 juli Zaterdag 27 juli

  Kun je niet rekenen Flevo? (9-6)/6=0,5. Oftewel 50%

 • Johannes

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Was 6% en 9 % geworden , dus wel verhoogd met 50% .

 • Helden

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Hoe is het mogelijk dat zo'n grote toeristische trekpleister als Almere zo goedkoop is? Al die hordes toeristen, die de prachtige binnenstad teisteren, kunnen best meer betalen toch? Helemaal bij alle bezienswaardigheden in Almere kan meer gevraagd worden. Kan iemand ze ff opnoemen? Kom zelf niet verder dan de ruïne...

  reageer
 • Daisy

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Leegstand in het centrum??? Dat valt hier super mee. Het is hier gezellig druk op de terrassen. Moeten de andere steden maar een voorbeeld aan nemen dat de horecaprijzen betaalbaar zijn, er komen zoveel mensen van buiten de stad, omdat het winkelcentrum uniek is. Boven op het winkelcentrum zijn woningen gemaakt met prachtig groen. Van beneden zie je dat niet. Ook is er genoeg te doen met watersport. Wat een negativiteit over Almere.

 • Dirk

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  @ Helden , de leegstand in t centrum , t verwaarloosde groen , een stadhuis waar ze miljoenen over de balk gooien zeg t maar . dat zijn toch wel plekken om te bezoeken in almere .

 • JK de Vries

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Nou nou goedkoop? Vind je 3,- voor een cappuccino bij Bob Beer goedkoop?

 • Frank

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  LocalFocus heeft zich niet goed in de BTW verdiept. Op bier en wijn was en is die nog steeds 21%. De koffie en de frisdrank hebben nu wel een hogere BTW, maar dat maakt op de totale prijs procentueel niet heel veel uit. Koffie en frisdrank zijn in de Nederlandse horeca zonder meer belachelijk duur in vergelijking met andere landen. Acht procent verhoging in Amsterdam is vooral om de toeristen een poot uit te draaien. Net als in Parijs.

  reageer
 • Stevie

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  @Sander Lelystad doet niet mee in dit onderzoek.

  reageer
 • Rob

    Vr 26 juli Vrijdag 26 juli

  @Sander, waar haal je die getallen vandaan?

 • Daisy

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Sander (de echte), ben je wel eens door alle wijken van Almere heen geweest? Zou je nog verbazen. Wij hebben wel meer hoogbouw dan jullie. We hebben genoeg grote parken en je loopt of fietst zo de natuur in. Veel waterpartijen en watersporten kun je hier ook.

 • Sander

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Echte sander hier (die ander is een troll, een beetje zoals bij Lelystad Airport er toen trollen waren die namen overnamen en het tegenovergestelde zeiden van wat die mensen altijd beweerde), inderdaad dankje dat je dit zegt, hoewel Lelystad niet de groenste is is het wel in de top 3. Maargoed, dat is nog een stuk beter dan Almere die letterlijk de helft minder groen per woning heeft in de bebouwde kom. Dat is echt treurig.

 • Lexje

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Logisch dat Almere het goedkoopst is, tenslotte betaal je voor de locatie is wereldwijd zo ga maar eens iets drinken op een terras in Venetië of Parijs.

  reageer
 • Flevo

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Gelukkig woon ik in Almere en niet in bijv Amsterdam. Daar zijn zelfs, naast alle andere nadelen, de terrasjes het duurst! Helaas hebben we wel zeurpieten .

 • L

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Indirect zeiken dat je in een gehucht woont. Knap hoor. Ga maar lekker in Venetië wonen dan. Daar is alles beter toch? Doei

 • Freek 3

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  De BTW is met 3 procent verhoogt , best vreemd dus.

  reageer
 • Jan

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  de btw is met 50% verhoogd, of betaal jij 6.18% btw?

 • L

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Wat heeft een landelijke btw verhoging te maken met de plaatselijke bierprijs in verhouding tot de rest van het land?
  Ben ik nou zo bizar slim? Of ben jij...?

 • Sander

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  De groenste gemeente van Nederland is dus ook een prima plek om, na het genieten van alle prachtige natuur, betaalbaar van een drankje te genieten.

  reageer
 • XXX

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Lexje, Sjaak, ben je wel eens op de terrassen geweest in de stad? Denk het niet. Kom er regelmatig nog nooit wat mee gemaakt. Overdrijven is ook een vak.

 • Cindy-Lou

    Do 25 juli Donderdag 25 juli

  Echte Sander, ben je soms jaloers dat wij goedkoper zijn, en wat heeft jou domme praat over groen met horecaprijzen te maken? Onze stad groeit sneller dan Lelystad, onze woningen zijn zeker niet goedkoop, en we hebben hier klein Blaricum. Wij zijn gelukkig nog goedkoop in de horeca, kan je van een hoop steden niet zeggen.

 • Flevo

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Ook ik geniet van het groen en van de terrasjes!

 • Lexje

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  In het centrum?
  Tussen de massaal aanwezige daklozen verslaafden en tasjesrovers , ja daar is het fijn vertoeven.

 • Sander

    Wo 24 juli Woensdag 24 juli

  Allereerst, ik ben nogmaals vereerd dat iemand de moeite neemt om mij met mijn eigen naam en OF te trollen na onze discussie over het groen in Almere laatst. Maargoed, echte Sander hier, even een paar dingen: Almere heeft 67m2 groen per woning in de bebouwde kom. Niet eens genoeg om het benodigde aantal groen te halen voor een prettige en gezonde woonomgeving. Dat cijfer is namelijk door vorige kabinetten bepaald op 75m2. Hoewel Almere tientallen jaren geleden nog rond hetzelfde cijfer als Lelystad zat (123m2) is Almere door de groeiende druk van de schaalsprong vergeten wat het is om een Flevolandse woonkern te zijn (met groen, ruimte en rust)
  Ik kan het uiteraard ook mis hebben, en dat je met ''de groenste gemeente van nederland'' Heerlen bedoelde, met 167m2 groen. In dat geval heb ik niks gezegd, ''geniet'' van je drankje in Heerlen!

  PS: Drank is een van de schadelijkste drugs, het zou minder betaalbaar moeten worden. En dat het in Almere zo goedkoop is (alweer) is niet per se iets positiefs. Ik denk dat dit voor het eerst is dat Lexje een punt heeft, een groot gedeelte van de prijs wordt wel bepaald door de locatie. En een goedkope prijs is indirect wel een indicatie van een goedkope huuromgeving (en daarbij een weinig hoge aantrekkingskracht, anders zouden de prijzen hoger liggen)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert