Almere bij vier goedkoopste steden voor een rondje

ALMERE • Wo 24 juli 2019 | 8:13 • Woensdag 24 juli 2019 | 8:13

Almere hoort bij de vier goedkoopste steden als je een rondje op het terras wil geven. Het kost daar gemiddeld 22 euro. Dat blijkt uit het terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners. Dat onderzoek wordt gedaan in de 21 grootste steden van het land.

Amsterdam is opnieuw de duurste stad. Daar kost een rondje ruim 27 euro. Zwolle is het allergoedkoopst voor een rondje. Van Spronsen & Partners bekijkt jaarlijks wat twee koffie, twee fris, twee biertjes en twee glaasjes rosé kosten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een fluitje bier het goedkoopst is in Almere. Voor gemiddeld 2,40 euro staat het glas op tafel. De prijs is gelijk aan die van vorig jaar.


De prijs voor een rondje in Almere steeg met één procent. In Amsterdam steeg de prijs het hardst het zo'n acht procent. Die stijging is opvallend volgens dataplatform LocalFocus. Nooit eerder steeg de prijs met meer dan drie procent.

Volgens LocalFocus kan die afwijkende stijging te maken hebben met de btw-verhoging op levensmiddelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel