Paarden Oostvaarderplassen krijgen extra water

LELYSTAD • Wo 24 juli 2019 | 11:53 • Woensdag 24 juli 2019 | 11:53

De konikpaarden die in een afgesloten vangweide in de Oostvaardersplassen staan, krijgen extra water. Dat zeggen boswachters van Staatsbosbeheer. De dieren krijgen ook extra vers hooi vanwege de hoge temperatuur deze week.

De dieren worden volgens Staatsbosbeheer goed in de gaten gehouden. De ervaring leert dat konikpaarden goed tegen hitte kunnen, zegt een woordvoerder. "Vorige zomer konden de paarden schuilen tegen de zon in een bos, maar dat deden ze niet. Ze kozen er zelf voor op de open vlakte te blijven, waar ze een briesje kunnen opvangen", aldus Staatsbosbeheer.

Volgens de natuurbeheerder heeft het geen zin om beschutting voor de dieren te bouwen. De paarden gaan namelijk goed om met veranderende omstandigheden.

Administratieve problemen
Ruim 150 paarden staan al bijna twee maanden in de vangweide. Ze zouden half juli verhuizen naar een natuurgebied in Wit-Rusland. Door administratieve problemen in dat land heeft de verhuizing vertraging opgelopen. Het is nog niet bekend wanneer de kudde nu vertrekt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel