"Gemeente moet in gesprek over buurtzwembad"

DRONTEN • Zo 28 juli 2019 | 16:32 • Zondag 28 juli 2019 | 16:32

Verschillende politieke partijen in Dronten vinden dat de gemeente de kwestie met een buurtzwembad op een andere manier moet aanpakken. De gemeente had in gesprek moeten gaan, voordat er met hoge boetes werd gedreigd. Vorige week moesten bewoners van de Gaffelstraat hun buurtzwembad weghalen.

Het zwembad staat voor de zesde zomer op rij op dezelfde plek. Vorige week lag een brief op de deurmat van de bewoners. Daarin zei de gemeente dat het zwembad moet verdwijnen. Anders krijgen de initiatiefnemers een boete van 250 euro per dag.

GroenLinks wil dat de gemeente het zwembadje gedoogt. Dat zegt fractievoorzitter Paul Vermast van de partij. "Hiermee sla je ieder burgerinitiatief dood. Burgers worden door de politiek opgeroepen zelf dingen te ondernemen. En als ze dat doen, dan mag het niet. Wat is het nou?", zegt Vermast. Hij stoort zich vooral aan de handelwijze van de gemeente. Die had volgens de fractievoorzitter beter met de buurtbewoners in gesprek kunnen gaan. "Dan kun je samen naar een passende oplossing kijken."

Ook Leefbaar Dronten vindt dat de gemeente in gesprek moet gaan met de buurtbewoners. "De gemeente en bewoners moeten samen tot een oplossing komen. Dat lijkt mij het beste idee", zegt fractievoorzitter Jan Ammerlaan. De VVD is het daarmee eens; de gemeente moet het gesprek aangaan. "Maak het niet moeilijker dan het is", zegt raadslid Trudy Stoker-Dol.

Verantwoordelijkheid
De belangrijkste reden dat het zwembad weggehaald moet worden, is dat de gemeente zegt geen verantwoording te kunnen nemen. Het zwembadje staat op gemeentegrond en de gemeente heeft daar volgens een woordvoerder geen toezicht op.

Vermast vindt dat een bijzonder argument. "Als de gemeente verantwoordelijk is voor alles wat op haar grond gebeurt, dan is het dus nooit mogelijk om zelf iets te organiseren als buurt."

Leeglopen
Vorige week donderdag is de stop uit het zwembad getrokken. De kinderen keken treurig toe hoe het water wegliep in de regenputten. De buurt gaat nu proberen om een vergunning aan te vragen voor het zwembad. De kans dat die wordt afgegeven lijkt klein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel