Scherpe deeltjes zonnepanelen zorgen voor overlast

MARKNESSE • Do 1 augustus 2019 | 13:58 • Donderdag 1 augustus 2019 | 13:58

De gemeente Noordoostpolder zegt dat scherpe deeltjes van zonnepanelen voor overlast zorgen in Marknesse. Ze zijn vrijgekomen door een grote brand afgelopen dinsdag bij VS Apple Industries.

Mensen kunnen zich aan de deeltjes snijden. Voor vee en huisdieren zijn de deeltjes ook gevaarlijk. Als ze worden ingeslikt kan dit zorgen voor gezondheidsproblemen, zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

In de omgeving liggen ook andere brandrestanten verspreid, zo zegt de Omgevingsdienst Flevoland. Het gaat vooral om het gebied aan de oostzijde van het bedrijf aan de Blokzijlerdwarsweg. Als restanten worden gevonden, adviseert de gemeente die voorzichtig op te ruimen en weg te gooien. Van alle branddeeltjes wordt gezegd dat ze niet giftig zijn.

Bij de brand van dinsdagavond raakte niemand gewond. De brandweer kon niet voorkomen dat de loodsen van de appelgroothandel volledig uitbrandden. Het woonhuis naast de loodsen bleef wel overeind staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel