GGD Flevoland biedt hiv-preventiepil PrEP pas in najaar aan

FLEVOLAND • Do 1 augustus 2019 | 16:08 • Donderdag 1 augustus 2019 | 16:08

GGD Flevoland kan de hiv-preventiepil PrEP nog niet aanbieden. De organisatie verwacht dat dit niet eerder gebeurt dan dit najaar. Dat geldt ook voor de bijbehorende zorg. De pillen zijn overigens wel gewoon verkrijgbaar via de huisarts.

Deze donderdag start een deel van de GGD-afdelingen in Nederland wél met het aanbieden van de pillen aan mannen met een verhoogd risico op hiv, via een subsidieprogramma van de Rijksoverheid.

De komende maanden is de GGD Flevoland druk bezig met de implementatie van het programma, dat gevolgen heeft voor de personele bezetting vanwege extra spreekuren. Daarnaast vindt de organisatie het niet verstandig om midden in de zomervakantie te beginnen met het aanbieden van PrEP. De Flevolandse GGD verwacht vanaf dit najaar bijna 200 mannen te kunnen helpen.

Hiv-infectie voorkomen
PrEP staat voor Pre-Expositie Profylaxe. Het medicijn wordt gebruikt om een hiv-infectie te voorkomen. De regeling zal voornamelijk gelden voor mannen die seks hebben met mannen met een verhoogd risico op hiv. PrEP-gebruikers die via de GGD geholpen worden, worden medisch begeleid en moeten regelmatig een SOA-test doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel