Gezin treft na vakantie auto bij Schiphol aan als wrak

EMMELOORD • Wo 7 augustus 2019 | 21:31 • Woensdag 7 augustus 2019 | 21:31

Een Emmeloords gezin zegt dat het de dupe is geworden van een onbetrouwbare parkeerservice bij Schiphol. Tijdens hun vakantie in Turkije liet de familie de auto achter bij een medewerker van een bedrijf die hun wagen zou parkeren. Maar bij terugkomst was de sleutel zoek en de auto op meerdere plekken beschadigd.

In de wagen werden etensresten en sigarettenas aangetroffen. Uit de kilometerstand kan worden afgeleid dat er tijdens de vakantie zo'n 1400 kilometer is gereden. De auto werd daarbij twee keer geflitst wegens snelheidsovertredingen. De familie schat de schade op zo'n tienduizend euro. De betreffende onderneming Top Valet Service reageert niet op de klacht van de familie. Voor Omroep Flevoland is het bedrijf niet bereikbaar. De overkoepelende organisatie TopParking wil geen commentaar geven.

Afgelopen maand waarschuwde de gemeente Haarlemmermeer voor zogenaamde valet parkingbedrijven bij Schiphol. Dat soort bedrijven is de afgelopen jaren toegenomen, maar sommige zorgen voor overlast, schade aan auto's en snelheidsboetes. Ook staan er regelmatig tientallen tot honderden extra kilometers op de teller. De schade is volgens de gemeente Haarlemmermeer lastig te verhalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel