Unigolf: golfbaan tot eind 2020 open

LELYSTAD • Zo 18 augustus 2019 | 8:52 • Zondag 18 augustus 2019 | 8:52

De golfbaan in Lelystad blijft tot eind 2020 open. Dat laat eigenaar Unigolf in een brief aan de bedrijfsleden weten. 'In het belang van de golfers, bedrijfsleden en sponsoren heeft Unigolf Lelystad zich bereid verklaard om de 18-holes baan in ieder geval tot eind 2020 open te houden', luidt de officiële verklaring. Een toelichting kon Unigolf nog niet geven.

De voorzitter van de Golfclub Flevoland, Peter Stams, is verheugd dat Unigolf, in tegenstelling tot eerdere berichten, de baan volgend jaar openhoudt. Maar hij vreest een uittocht van leden als Unigolf geen duidelijkheid verschaft over het onderhoud van de baan en de aanwezigheid van horeca. Stams benadrukt dat het bestuur de druk op de ketel houdt, maar tot op heden zonder het gewenste resultaat.

Clubhuis
"Door de aanhoudende onzekerheid komen de eerste opzeggingen binnen en een groep kijkt het nog even aan, maar is zich in de regio aan het oriënteren,'' weet Stams. "Met name de aanwezigheid van een clubhuis weegt zwaar voor de leden. De mogelijkheid om voor en na een ronde golf te socializen is voor onze vereniging belangrijk. Eerder gaf Unigolf aan dat het horecapersoneel op 1 januari 2020 zou worden ontslagen. Ik wil weten of zij volgend jaar hun baan behouden en onze leden in het clubhuis van dienst kunnen zijn.''

Ondergrens
Volgens voorzitter Stams moet Golfclub Flevoland snel antwoorden van Unigolf krijgen. "In ons haalbaarheidsonderzoek voor de toekomst van de baan gaan wij uit van een minimaal aantal leden. Die ondergrens komt rap in zicht. Om ons plan voor een 9-holes baan te realiseren zijn we afhankelijk van externe partijen, maar een absolute voorwaarde is dat we voldoende leden hebben.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel