Zeewolde toch terug op verkeersborden A6

ALMERE • Do 22 augustus 2019 | 14:28 • Donderdag 22 augustus 2019 | 14:28

Zeewolde komt eind november toch terug op de borden boven de A6 bij Almere. Dat heeft Rijkswaterstaat laten weten aan Omroep Flevoland. Op de verkeersborden staat straks: Zeewolde/Utrecht: volg route Hilversum (A27).

Eerder deze maand ontstond verwarring over het wel of niet terugkomen van Zeewolde op de borden. Rijkswaterstaat deed eerst een toezegging, maar trok deze later weer in.

Verbreding A6
Na de verbreding van de snelweg bij Almere paste de wegbeheerder de blauwe borden aan. Daarbij werd Zeewolde bij afrit 5 naar de Waterlandseweg weggehaald. Veel mensen waren daar niet blij mee en ook Provinciale Staten wilden dat Zeewolde weer op de borden terug zou komen. Er werd opgeroepen om opnieuw de kortste route via de Waterlandseweg aan te geven, maar daar geeft Rijkswaterstaat dus geen gehoor aan.

Rijkswaterstaat houdt met het plaatsen van de nieuwe borden vast aan het gekozen beleid om doorgaand verkeer zo lang mogelijk over rijkswegen te leiden en niet via provinciale wegen. Daarom worden automobilisten via de A27 naar Zeewolde geleid. Hoewel dat een langere route is dan over de Waterlandseweg.

Groei Almere
Het besluit om de routeverwijzing na jaren aan te passen is volgens Rijkswaterstaat ook gedaan met het oog op de verdere groei van Almere de komende jaren. Daardoor wordt meer drukte verwacht op de Waterlandseweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel