'Zeewolde moet ook bij afrit A28 komen'

ZEEWOLDE • Zo 25 augustus 2019 | 14:03 • Zondag 25 augustus 2019 | 14:03

Bij de afrit Harderwijk op de snelweg A28 moet ook de plaatsnaam Zeewolde worden genoemd. Dat vindt fractievoorzitter Cees Steijger van Zeewolde Liberaal. "Ik wil gewoon dat Zeewolde op de borden komt", aldus de lokale politicus.

Volgens Steijger staat Zeewolde wel op de afrit bij Nijkerk, maar bij Harderwijk ontbreekt de naam van het dorp. De politicus heeft aan Rijkswaterstaat gevraagd of het afritbord aangepast kan worden. Het is nog niet duidelijk of Zeewolde ook daadwerkelijk genoemd gaat worden. Steijger vindt dat Rijkswaterstaat rare keuzes maakt als het gaat om het noemen van plaatsnamen op de borden. "Hiermee wordt de gemeente tekort gedaan."

Door Zeewolde op de borden te krijgen, hoopt het raadslid dat meer toeristen de plaats weten te vinden. "We geven bakken met geld uit aan Puur Zeewolde om bezoekers te trekken, maar een vermelding op een verkeersbord dat de weg naar Zeewolde wijst, heeft kennelijk geen prioriteit."

Zeewolde op A6
Eerder maakte Cees Steijger zich druk om Zeewolde op verkeersborden op de A6 bij Almere te krijgen. Na de verbreding van de snelweg bij Almere paste de wegbeheerder de blauwe borden aan. Zeewolde werd bij afrit 5 naar de Waterlandseweg weggehaald. Dat besluit werd uiteindelijk teruggedraaid, want eind november plaatst Rijkswaterstaat de plaatsnaam op de verkeersborden. Dan staat er: Zeewolde/Utrecht: volg route Hilversum (A27).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel