Verdachte overvallen moet zaak in de cel afwachten

DRONTEN • Di 27 augustus 2019 | 13:14 • Dinsdag 27 augustus 2019 | 13:14

Een 23-jarige Drontenaar die wordt verdacht van gewapende overvallen op de Jumbo aan de Wardhof en de New York Pizza aan Het Ruim blijft voorlopig in de cel. Zijn advocaat vroeg tijdens een zitting in de Lelystadse rechtbank om voorlopige vrijlating, maar de rechters weigerden dat.

De man zou bij de Jumbo hebben gedreigd met een vuurwapen en een honkbalknuppel. Hij maakte een kleine 400 euro buit. Bij de New York Pizza gebruikte hij volgens de officier van justitie een mes en was de buit 800 euro. Verder zou de Drontenaar in de gevangenis nog twee medewerkers hebben bedreigd.

De man ontkent alles en wil daarom de uitspraak in vrijheid afwachten. Hij mist anders ook de bruiloft van zijn broer, liet hij de rechtbank weten. De rechters waren niet onder de indruk en bepaalden dat hij in ieder geval in de cel blijft tot de zaak op 1 november inhoudelijk wordt behandeld. Dan is ook het DNA-onderzoek klaar van de kassala van de pizzazaak. Op die la werd al een vingerafdruk van de Drontenaar gevonden, maar de officier van justitie wilde ook DNA-onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel