Overvaller had 'foute vrienden'

LELYSTAD • Di 27 augustus 2019 | 19:21 • Dinsdag 27 augustus 2019 | 19:21

Tegen een 20-jarige Lelystedeling is anderhalf jaar celstraf geëist voor twee overvallen. Hij zou betrokken zijn bij een overval in januari op een sushi-bezorger en amper een week later op een tankstation.

In de Lelystadse rechtbank vertelde de man dat foute vrienden de oorzaak waren voor zijn misstappen. Die zouden op 2 januari hebben geopperd om een sushi-bezorger te overvallen, maar de verdachte dacht niet dat ze dat echt zouden doen.

Met zijn mobiele telefoon werd een bestelling geplaatst. Toen de bezorger het eten kwam brengen, bedreigde de vriendengroep hem met een mes en probeerden ze hem te beroven van zijn portemonnee. De bezorger kreeg een paar klappen en zijn scooter werd vernield.

Een pompbediende van een tankstation aan de Schroefstraat in Lelystad werd op 8 januari door mannen met bivakmutsen en een groot mes gedwongen tot het afgeven van geld en pakjes sigaretten. De Lelystadse verdachte zou er ter voorbereiding een pakje kauwgom hebben gehaald en gaf daarna tips aan de overvallers over het plan van aanpak.

Hij ontkent dat, maar vertelde wel dat hij na de overval een nepmelding deed bij de alarmcentrale. Daar zei hij dat hij een Antilliaan had zien wegrennen bij het tankstation, volgens hem ook weer om zijn vrienden een plezier te doen.

Inmiddels heeft hij naar eigen zeggen zijn leven gebeterd. Hij heeft nieuwe vrienden en wil een nieuw leven opbouwen. Als het aan de officier van justitie ligt, doet hij dat pas nadat hij zijn straf heeft uitgezeten en aan beide slachtoffers 800 euro heeft betaald. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel