Overwoekerde waterspeeltuin binnenkort weer toegankelijk

LELYSTAD • Do 29 augustus 2019 | 9:45 • Donderdag 29 augustus 2019 | 9:45

De Spettertuin in Lelystad moet binnenkort weer toegankelijk worden. De waterspeeltuin is sinds vorig jaar overwoekerd, nadat er onduidelijkheid ontstond over wie verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Uit een informatienota die naar de gemeenteraad is verstuurd blijkt dat er een beheerplan komt waarin concreet wordt vermeld wie voor welke onderhoudstaken verantwoordelijk is.

De gemeente had in eerste instantie een overeenkomst voor het onderhoud met Landschapsbeheer Flevoland, maar die werd in 2018 niet verlengd. Daarna ging het bergaf met de speelplaats. Het riet overwoekerde de Spettertuin en het terrein werd moeilijk toegankelijk. Buurtbewoners trokken tijdens de motiemarkt in 2018 aan de bel bij de gemeente, maar het duurde een tijd voordat er concrete afspraken gemaakt werden.

Volgens de informatienota is inmiddels overleg geweest met omwonenden en Landschapsbeheer Flevoland over incidentele en structurele activiteiten in de speeltuin. Het is nu het plan om de Spettertuin eenmalig op te knappen, waarna er gezorgd wordt voor duurzame instandhouding. De gemeente is daarbij verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van het groen en de speelvoorzieningen. Alle extra dingen gaan in samenwerking met de buurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel