Wel staatswiet voor Almere, niet voor Lelystad

FLEVOLAND • Do 29 augustus 2019 | 11:18 • Donderdag 29 augustus 2019 | 11:18

Almere behoort inderdaad tot de tien gemeenten die mee mogen doen aan het experiment met de verkoop van staatswiet. De commissie die zich in opdracht van het kabinet over de aanmeldingen heeft gebogen heeft vanochtend haar advies uitgebracht. Ministers Grapperhaus en Bruins nemen dat over.

De aanwezigheid van Almere op het lijstje met deelnemende gemeenten lekte woensdag al uit via de NOS. Ook Lelystad had zich aangemeld voor de proef, maar die gemeente valt buiten de boot. Naast Almere wordt de proef gehouden in Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Experiment
Op dit moment is het telen van cannabis en het leveren ervan aan coffeeshops verboden. Verkoop wordt onder voorwaarden wel gedoogd. In het regeerakkoord is afgesproken dat er experimenten gedaan gaan worden met het telen van wiet door de staat en levering aan coffeeshops.

Kleine rol voor Lelystad
Hoewel Lelystad niet meedoet aan de proef is er voor die gemeente wel een andere rol weggelegd. Geadviseerd wordt om Lelystad aan te wijzen als één van de controlegemeenten. De situatie rond de coffeeshop in Lelystad wordt dan extra gemonitord en de uitkomsten daarvan worden gebruikt bij de evaluatie van de proef in de tien deelnemende gemeenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel