OM wil Walibi vervolgen voor ongeluk met kart

BIDDINGHUIZEN • Di 3 september 2019 | 16:33 • Dinsdag 3 september 2019 | 16:33

Het Openbaar Ministerie wil Walibi Holland vervolgen naar aanleiding van een dramatisch kartongeluk vorig jaar. Een woordvoerder van het OM laat weten dat ''de exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren.''

Bij een ongeluk op de kartbaan van het pretpark in Biddinghuizen raakte een 13-jarig meisje ernstig gewond. Haar haren kwamen vast te zitten in de kart. Ze remde plotseling, waardoor een andere kart bovenop haar knalde. Daardoor zou de huid van haar schedel zijn getrokken.

Het dragen van een helm en beschermende kleding was geen verplichting op de baan in Walibi. Wel werd bezoekers met lang haar verzocht om een knot te dragen. Volgens ooggetuigen zou het haar van het slachtoffer vlak na de start zijn losgeraakt.

Het OM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben onderzoek gedaan naar het ongeluk. Dat is afgerond. Daarbij is gekeken naar alle omstandigheden die een rol hebben gespeeld zoals de kartbaan, de karts en het wel of niet dragen van een helm. De kartbaan is nog steeds dicht.

Uitgebreider onderzoek
Hoewel het onderzoek is afgerond, heeft Walibi volgens het OM aanvullende onderzoekswensen. Daarover moet een rechter-commisaris beslissen. Pas daarna kan het OM de definitieve vervolgbeslissing nemen.

Walibi wil niet reageren omdat de zaak nog niet is afgerond.

Foto: News United / Damian Ruitenga

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel