'Veiligheid staat voorop bij bruggen en sluizen'

FLEVOLAND • Do 5 september 2019 | 8:41 • Donderdag 5 september 2019 | 8:41

De veiligheid van op afstand bestuurbare bruggen en sluizen staat voorop. Dat zegt Robert van Vliet van de provincie Flevoland in reactie op een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

In het rapport wordt geconcludeerd dat de overheid onvoldoende doet om ongevallen met op afstand bediende bruggen te voorkomen. Veiligheidsrisico's hebben geen prioriteit, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Reden voor het rapport was een dodelijk ongeval bij een brug in Zaanstad.

Volgens Van Vliet worden de medewerkers van de provincie Flevoland geregeld getraind. Bovendien komt er groot onderhoud aan het bedieningssysteem om het in de toekomst veilig te houden. De terugkeer van brugwachters, zoals in Zaanstad, is volgens Van Vliet niet aan de orde in Flevoland.

In Flevoland zijn 15 bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Bij de Urkersluis zijn de afgelopen jaren ongelukken geweest waarbij schepen zwaar beschadigd raakten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel