Nieuwe luchtverkeersleiders starten al in november

LELYSTAD • Do 5 september 2019 | 19:44 • Donderdag 5 september 2019 | 19:44

Ondanks dat er nog geen datum is voor de openstelling van het uitgebreide Lelystad Airport, starten de nieuw opgeleide luchtverkeersleiders al in november. Dat laat minister Cora van Nieuwenhuizen weten in een brief aan de Tweede Kamer. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) zijn al een tijdje bezig om nieuw personeel op te leiden.

Door de nieuwe luchtverkeersleiders al vanaf november te laten werken op het huidige Lelystad Airport, is er straks een soepele overgang mogelijk als de uitgebreidere versie van het vliegveld open gaat. Nu is er alleen nog kleine luchtvaart mogelijk, maar na de opening vertrekken er ook grote passagiersvluchten. Daarvoor is ander geschoold personeel nodig.

Eind vorig jaar liet minister van Nieuwenhuizen al weten dat luchtverkeerleiders werden opgeleid. Dit is in gang gezet zodat de opening van Lelystad Airport op dit vlak geen vertraging kan opleveren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel