Burgemeester Van Maaren neemt afscheid

URK • Ma 9 september 2019 | 18:27 • Maandag 9 september 2019 | 18:27

Pieter van Maaren, inmiddels oud-burgemeester van Urk, heeft maandagmiddag afscheid genomen van de Urker politiek en de inwoners van het dorp. Dat deed hij in een speciale raadsvergadering die werd gehouden in partycentrum De Koningshof op Urk.

Tijdens de raadsvergadering werd de ambtsketen overgedragen aan de nestor van de gemeenteraad: Jan Koffeman van de partij Hart voor Urk. Hij zal de keten tijdelijk onder zijn hoede hebben, totdat Ineke Bakker op 19 september officieel wordt geïnstalleerd als waarnemend burgemeester. Zij werd daartoe vorige week benoemd door Commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Tijdens de vergadering waren er toespraken door Jan Koffeman, Leen Verbeek en Pieter van Maaren zelf. Verbeek beschreef Van Maaren als een open, hartelijke en enthousiaste man die de afgelopen jaren paste op Urk en paste bij Urk. Koffeman noemde Van Maaren een vriend van Urk en waardeerde de rol die de oud-burgemeester in moeilijke jaren als burgervader heeft gespeeld.

Van Maaren blikte in zijn toespraak terug op de mooie en minder mooie momenten in de afgelopen zeven jaar. De groei van Urk onder zijn leiding van 19- naar 21-duizend inwoners en de redding van het Berechja College waren voor hem goede herinneringen aan zijn tijd op Urk. Verdrinkingen en de gasexplosie aan de Grote Fok maakten op Van Maaren de afgelopen jaren grote indruk, zo vertelde hij in zijn toespraak. "Ik ben blij dat ik hier een schakel was".

Na de bijzondere raadsvergadering konden inwoners van de gemeente Urk Pieter van Maaren en zijn vrouw de hand schudden tijdens een receptie. Om half zeven stond de brandweer hem met een erehaag bij de Koningshof op te wachten voor een rondje met sirene door het dorp. Van Maaren wordt donderdag 19 september geïnstalleerd als burgemeester in Zaltbommel.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel