Fotoserie: zeearenden verjagen vos

LELYSTAD • Di 10 september 2019 | 14:15 • Dinsdag 10 september 2019 | 14:15

Fotograaf Anton van Beek aanschouwde deze week een mooi tafereel in de Oostvaardersplassen en legde dit vast op de foto. De Almeerder zag hoe een zeearend met schijnaanvallen een vos verjoeg.

Van Beek komt geregeld in het natuurgebied om foto's te maken van allerlei dieren zoals herten, konikpaarden, vogels, insecten en vossen. Hij doet dit nu zo'n acht jaar en heeft al meer dan 30.000 foto's gemaakt.

"Het is altijd weer geweldig om dit soort taferelen te zien, dat is voor mij iedere keer weer een feest om de natuur op zijn puurst te mogen ervaren", aldus de natuurliefhebber.

Volgens Staatsbosbeheer is de zeearend de afgelopen weken veel te zien geweest in de Oostvaardersplassen. Dat zag ook Van Beek. Vanuit een vogelhut zag hij bij het eerste ochtendlicht acht zeearenden. Een vos kwam volgens hem rondscharrelen om te kijken of er wat te eten was. Het dier bleef met vijf vogels achter en volgde hen.

Na een klein half uurtje vertrok een aantal zeearenden en zette één van hen een aantal schijnaanvallen in om de vos te verjagen. Die koos uiteindelijk eieren voor zijn geld en ging er vandoor.

Foto's: Anton van Beek


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel