Themapark Eden Holland komt er voorlopig niet

ALMERE • Do 12 september 2019 | 11:46 • Donderdag 12 september 2019 | 11:46

Themapark Eden Holland gaat voorlopig niet door. Dat komt omdat initiatiefnemer Anton Valk er niet in is geslaagd om de financiering rond te krijgen.

Het college van burgemeester en wethouders van Almere adviseert de gemeenteraad daarom om niet meer mee te werken aan het project. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer Anton Valk was de afspraak dat de financiering voor 1 juli geregeld zou zijn. Om Eden te realiseren is er 60 miljoen euro nodig. De gemeente Almere en Provincie Flevoland zouden vanuit het Fonds Verstedelijking Almere 10 miljoen euro meebetalen. Omdat het plan niet doorgaat, wordt dit gereserveerde bedrag nu weer terug in het fonds gestort.

Eden Holland had een botanisch park met een museum moeten worden op een stuk grond naast Kasteel. Initiatiefnemer Valk heeft begrip voor het besluit van het college. Volgens hem had hij te weinig tijd om alles rond te krijgen. Hij gaat wel door met het project en hoopt binnen enkele maanden alsnog de financiering te regelen. De gemeente Almere is dan bereid om de plannen opnieuw te beoordelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel