Eden Holland vraagt gemeenteraad om extra tijd

ALMERE • Ma 23 september 2019 | 20:16 • Maandag 23 september 2019 | 20:16

Themapark Eden Holland vraagt de gemeenteraad van Almere om de termijn van een vervolgonderzoek haalbaarheid te verlengen tot 1 juni 2020. Dat laat initiatiefnemer Anton Valk per brief weten. Hij is nog bezig de financiering rond te krijgen en zegt daar meer tijd voor nodig te hebben.

Eerder deze maand adviseerde het college van B & W nog om niet mee te werken aan het project, vanwege de financiering. De afspraak was dat Valk voor 1 juli de financiering rond zou hebben. Voor het project is 60 miljoen euro nodig. De gemeente Almere en provincie Flevoland zouden vanuit het Fonds Verstedelijking Almere 10 miljoen euro meebetalen.

Valk zegt in zijn brief een aanvraag voor 'een substantieel bedrag' bij de Nationale Postcode Loterij gedaan te hebben. Begin volgend jaar moet duidelijk worden of hij dat bedrag ook echt krijgt.

Het idee van Eden Holland is een botanisch park met een museum. Het is de bedoeling dat er 400.000 bezoekers per jaar komen. Het krijgt een totale oppervlakte van 5.550 m2.

Van januari tot juni dit jaar heeft de Stichting Eden Holland een haalbaarheidsstudie gedaan voor de locatie op een stuk grond naast het Kasteel van Almere. Er is gekeken naar een architectuur- en landschapsontwerp, een ruimtelijke onderbouwing, een ontwerp voor de tentoonstelling en een businessplan met exploitatiebegroting.

Komende donderdag wordt er in de gemeenteraad over het onderwerp gesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel